Gölbaşı 75 Yataklı Devlet Hastanesine Kemik Donsitometri Cihazı Alındı

Adıyaman’ın Gölbaşı İlçesi 75 Yataklı Devlet Hastanesine kemik donsitometri (Dxa) cihazı alındı.

Gölbaşı 75 Yataklı Devlet Hastanesine Kemik Donsitometri Cihazı Alındı
Düşük dozda x ışını ve bilgisayar kullanılarak kemik yoğunluğu ve sağlamlığı ölçümü yapan Dxa cihazı, kemiğin kırılganlık riskini belirliyor.

Gölbaşı 75 Yataklı Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Engin Çatal, kemik erimesi hastalığının erken teşhisinde kemik dansitometre cihazının önemine işaret etti.

Gölbaşı 75 Yataklı Devlet Hastanesi Başhekimi Selim Kuşağlı ise, ”Gölbaşı 75 Yataklı Devlet Hastanesinde bulunmayan bu cihaz girişimlerimiz sonucu Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğimizin desteği ile hastanemize Bakanlığımızca tahsis edilmiştir. Şuan itibari ile cihazımız aktif çalışmakta olup, güncel ve sık görülen bu sağlık sorununun tanısında Gölbaşı halkı açısından oldukça önemli bir adım atılmıştır. İstenen tetkik sonucunda tanı konulan hastalarımızın tedavilerine başlanmaktadır. Daha önceden tanısı olup kontrol ettirmek isteyen ve bu hastalık açısından ilk kez tetkik yaptırmak isteyen tüm halkımızı hastanemize bekliyoruz. Gölbaşı 75 Yataklı Devlet Hastanesine bu hizmetin ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Kaynak: İHA