Engelli Sporculara Malzeme Desteği

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Engellilere Destek Programı (EDES) kapsamında Muğla’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Muğla Engelliler Derneği’nin Mart ayında başlattığı yüzme, okçuluk ve atletizm eğitimleri kapsamında 20 engelliye Muğla Valisi Amir Çiçek tarafından malzeme dağıtımı yapıldı. EDES ‘Paralimpik Branşlarına Sporcu Kaynağı Projesi’ kapsamında 20 sporcuya eşofman takımı, spor ayakkabı, spor çanta, mayo, gözlük ve havlu verildi.

Engelli Sporculara Malzeme Desteği
Törene Vali Çiçek’in yanı sıra Atletizm Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Nejdet Ayaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, yüzme antrenörleri Yavuz Karahasanoğlu ve Feridun Çağdaş, okçuluk antrenörü Tahir Karataş, atletizm antrenörü Ceylan Özen, engelli sporcular ve aileleri katıldı.

Törende yaptığı konuşmada yüzme havuzu, spor salonları ve sahaların engelli sporculara her zaman açık olduğunu belirten Vali Çiçek, “Engel ancak ve ancak akılda olabilir. Akıldaki engel kaldırılırsa başarı kaçınılmazdır. Yüzme, okçuluk ve atletizm dallarında çok iyisiniz. Engelli sporcularımızın başarılı olmasında ailelerimize de çok büyük görev düşüyor. Çocuklarımızın engeli var demeden onlara verilen destek sporda engeli kaldırıyor. Bu şekilde engelli çocuklarımız sporda, okulda yani hayatın her alanında başarılı olabiliyor. Engelli sporcularımızın bütün branşlarda başarılı olacağına inancımız tam. Biz sizin her zaman yanınızdayız. Engelli vatandaşlarımız için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün bütün imkânlarını seferber ediyoruz. Siz yeter ki biz spor yapmak istiyoruz deyin” dedi.

Vali Çiçek’in konuşmasının ardından sporculara eşofman takımı, spor ayakkabı, spor çanta, mayo, gözlük ve havludan oluşan spor malzemeleri dağıtıldı.
Kaynak: İHA