Demokrasi Şehitleri İçin Pedal Çeviriyor

FETÖ'nün darbe girişiminde şehit düşenlerin anısına İstanbul Güngören'den bisikletiyle yola çıkan Şentürk, darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Halisdemir'in Niğde'deki ailesini ve kabrini ziyaret etti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit düşenlerin anısına 4 Ağustos'ta İstanbul Güngören'den bisikletiyle yola çıkan 28 yaşındaki Orhan Şentürk, Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in Niğde'deki ailesini ve kabrini ziyaret etti.

Darbe girişiminde şehit olanların anısına İstanbul'dan bisikletiyle yola çıkan Şentürk, şehit Halisdemir'in Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesindeki babaevine geldi.

Halisdemir'in ailesine taziyelerini ileten Şentürk, şehidin ağabeyi Doğan Halisdemir'e Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti.

Şentürk, daha sonra kahraman şehidin kabrini ziyaret ederek dua okudu. Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatan, ezan ve bayrak için şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi.

Demokrasi şehitlerine saygı için İstanbul'dan yola çıktığını aktaran Şentürk, şunları söyledi:

'Bir hafta Ankara'da demokrasi nöbetine katıldıktan sonra Konya'da Mevlana hazretlerinin türbesini ziyaret ettim. Bu sıkıntılı günleri aşmamız için dua ettim. Şimdi de Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret ettim. Bin 71 kilometre pedal çevirdim. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu sıkıntılı dönemleri de aşacağız.'

Şentürk, Niğde'den Dumlupınar ve Çanakkale şehitliğine gideceğini, bisikletiyle Mekke'ye gitmeyi hayal ettiğini kaydetti.
Kaynak: AA