Cerablus'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonu başladı

Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ temizlenmesine yönelik operasyon başlatıldı. TSK'nın Cerablus'a yönelik başlattığı operasyona 'Fırat Kalkanı' adı verildi.

Cerablus'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonu başladı
Cerablus'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonu başladı
Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ unsurlarından temizlenmesi amacıyla harekat başlatıldı.

BORDO BERELİLER SURİYE'DE

Bordo bereliler hava operasyonlarının ardından Suriye sınırından içeriye girdi. Yürütülen kara operasyonu kapsamında çatışmalar sürüyor.

Cerablus'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonu başladı

ÖSO İLE DAEŞ ARASINDA ÇATIŞMALAR

Özgür Suriye Ordusu'na ait birliklerin, terör öergütü DAEŞ unsurlarıyla çatışmaya girdiği belirtildi.

Hava harekatına Türk F-16 uçaklarının da katıldığı bildirildi. 12 hedeften 11'inin tam isabetle vurulduğu açıklandı. Cerablus'un yanında Keklice'nin hedeflendiği belirtildi.

OPERASYON SAAT 04.00 SULARINDA BAŞLADI


Cerablus bölgesindeki DAEŞ unsurlarına misliyle mukabele kapsamında yoğun top atışları yapılıyor. TSK unsurlarınca saat 04.00 sularında icrasına başlanan harekatla sınırın terör örgütlerinden temizlenmesi ve hudut güvenliğinin artırılmasına katkı sağlanarak, aynı zamanda Suriye'nin toprak bütünlüğünün öncelenmesi ve desteklenmesi planlanıyor.

Cerablus'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonu başladı

DAEŞ ile aktif mücadele eden TSK'nın operasyonları, koalisyon güçlerinin bu terör örgütüne karşı yürüttüğü faaliyetlere önemli katkı sağlıyor.

Askeri kaynaklar, şu ana kadar 63 hedefe 224 top atışı yapıldığını aktardı.

BÖLGEDEKİ SİVİL HALKA YARDIM ULAŞTIRILACAK

Söz konusu harekat sayesinde yeni göç dalgalarının önlenmesi, bölgedeki sivil halka insani yardımların ulaştırılması ve bölgenin terörist unsurlardan arındırılması hedefleniyor.

Operasyonla, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve milletine saldıran, masum vatandaşları katleden terör örgütleriyle aktif şekilde mücadele edilmesi, bu konuda uluslararası toplum ve koalisyon güçleriyle iş birliği halinde çalışmaların sürdürülmesi amaçlanıyor.

Cerablus'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonu başladı

TÜRKİYE, MEŞRU MÜDAFAA HAKKINI KULLANIYOR

Türkiye, DAEŞ terör örgütüne karşı uluslararası anlaşmalardan ve TBMM'nin verdiği yetkiden kaynaklanan haklarını kullanarak sınır ötesi operasyon düzenliyor.

TSK tarafından gerçekleştirilen sınır ötesi operasyon, uluslararası koalisyon unsurlarıyla yürütülüyor.

Meclis'in, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesine yönelik kararı, hükümete risk ve tehditlerin giderilebilmesi için her türlü tedbiri alması imkanını sağlıyor.

Cerablus'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonu başladı

Terör saldırılarının kışkırtılmasına karşı koyma, bunlarla ilgili uluslararası kanun gereğince gerekli ve uygun tedbirlerin alınmasına yönelik de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararı bulunuyor.

Terör örgütü DAEŞ tarafından Suriye'nin kuzeyinden yapılan atışlar, Türkiye'ye, Birleşmiş Milletler Anlaşması'na göre meşru müdafaa hakkını kullanma imkanı veriyor.