Bursalı Firma 7 Ayda 200 Uçak Satışı Gerçekleştirdi

Bursalı bir firmaya ait AQUILA'nın (Kartal) sahibi Celal Gökçen, değeri 165230 bin avro arasında değişen Aquila 211 model uçağından şu ana kadar 200'ün üzerinde satış gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bursalı bir firmaya ait AQUILA'nın (Kartal) sahibi Celal Gökçen, değeri 165-230 bin avro arasında değişen Aquila 211 model uçağından şimdiye kadar 200'ün üzerinde satış gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Gökçen, Almanya'dan satın aldığı AQUILA uçak firması ve devam eden üretimleriyle ilgili Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Uzay Havacılık Savunma (UHS) Kümelenmesi üyelerine brifing verdi.

Bursa'nın, uçak üretiminde de pay almasını sağladıklarını ifade eden Gökçen, AQUILA'da uçak üretiminin tüm hızıyla sürdüğünü vurguladı. 42 kişiyle üretim yaptıklarını aktaran Gökçen, ayda iki uçak imal ettiklerini belirtti.

Ürettikleri AQUILA 211 model uçağın iki kişilik ideal bir eğitim uçağı olduğunu vurgulayan Gökçen, şunları kaydetti:

'Değeri 165-230 bin avro arasında değişen uçaktan şimdiye kadar 200'ün üzerinde satış gerçekleştirdik. Avrupa Havacılık Dairesinden aldığımız onay sayesinde tüm Avrupa'ya satışın önünü açtık. En fazla Almanya, Fransa ve Avusturya'ya satış gerçekleştiriyoruz. Royal Air Force (RAF) için yetiştirilecek pilotların eğitimlerini gerçekleştiren Tayside Havacılık'a da 5 adet uçak satışı yaptık. Burada jet pilotları tarafından test edilen uçaklarımız, tam not aldı.'

Gökçen, BTSO'nun ortaya koyduğu vizyonun ve sektörde sinerji oluşmasını sağlayan kümelenme çalışmalarının önemini vurgulayarak, BTSO ile UHS kümelenmesine kendilerine yaptığı katkılarından dolayı teşekkür etti.

Toplantıya, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, UHS Kümelenmesi Lideri Mustafa Hatipoğlu da katıldı.

- AQUILA

Bursa'nın öncü sanayi kuruluşlarından Gökçen Grubu bünyesindeki B Plas, geçen Şubat'ta Alman uçak firması AQUILA'yı satın almıştı.

1995 yılında faaliyetlerine başlayan dizayn, üretim, servis ve yedek parça olanakları ile sahip olduğu çok sayıdaki uluslararası yetki sertifikasyonlarıyla dikkati çeken AQUILA, ekonomik, yüksek performanslı ve sağlamlık gibi özellikleriyle öne çıkıyor. 6 bin saat uçuştan sonra diğer uçak firmalarının bakım maliyetleri 25 bin avro seviyesindeyken AQUILA'da bu maliyet 4 bin avroya kadar düşüyor. 450 metre mesafede hem kalkış hem de iniş yapabilen AQUILA, İngiliz Hava Kuvvetleri pilotları başta olmak üzere eğitim için pilotlar tarafından tercih edilen ilk marka. Aynı zamanda diğer marka uçaklara bakım ve servis hizmeti sunan firma, ABD, AB ve Avustralya'da kabul gören sertifikasyon yetkilerine sahip.

Kaynak: AA