Bilecik'in Yurt Dışından Öğrenci Konukları

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yurt dışındaki Türk öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği Tarih, Kültür ve Medeniyet Gezisi kapsamında Bilecik’e gelen 50 kişilik öğrenci grubu, şehrin tarihi ve kültürel değerlerini gezerek bilgi aldı.

Bilecik'in Yurt Dışından Öğrenci Konukları
Belçika ve Fransa olmak üzere birçok Avrupa devletinden oluşan öğrenci grubu, Kuruluş ve Kurtuluş toprakları olan Bilecik’in tarihi ve kültürü olmak üzere birçok yönünü kapsayan bir gezi gerçekleştirdi. Bilecik’te; Şeyh Edebali Türbesi, Bilecik Belediyesi Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi ve Orhangazi Cami başta olmak üzere birçok noktayı gezen heyeti, Bilecik Belediyesi Görevlisi Arkeolog Ertuğrul Gündüz ile Şeyh Edebali Türbesi ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Alan Sorumlusu Engin Beyce ağırladı. Bilecik Belediyesi Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi gezisi kapsamında Bilecik ve Osmanlı tarihinden bilgiler aktaran sinevizyon gösterisini izleyen ekibe, Bilecik Belediyesi Görevlisi Arkeolog Ertuğrul Gündüz rehberlik yaptı.

Osmanlı Devleti’nin kuruluş toprakları olan Bilecik’te olmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren öğrencilere, Bilecik’e has hediyelik ürünler ile ayva ve nar lokumları taktim edildi. Bilecik’te oldukları için duydukları memnuniyeti dile getiren heyet, daha sonra Söğüt’teki tarihi ve kültürel yerleri gezmek üzere Bilecik’ten ayrıldı.
Kaynak: İHA