Biden'den Fethullah Gülen açıklaması

ABD Başkan Yardımcısı Biden, "Bizim Gülen'i korumak için hiçbir sebebimiz yok." dedi.

Biden'den Fethullah Gülen açıklaması
Biden'den Fethullah Gülen açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2 saat 25 dakika süren görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Biden, ortak basın toplantısı düzenledi.

Biden'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar söyle:​

ÇOK ÜZGÜNÜZ
'15 Temmuz gecesi halk demokrasi uğruna yapılabilecek en büyük fedarkarlığı yaptı' diyen Biden, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı bu darbe girişimine gerektiği gibi tepki veremediğimiz için şahsen Türkiye'ye geldim. Çok üzgünüz. ABD halkı olarak çektiğiniz acıyı anlıyoruz, desteğimiz tam.

DESTEĞİMİZ KESİNDİR VE DEĞİŞMEZ
Bu darbe girişimi Türkiye halkına yapılmış bir saldırıydı. Biz Türkiye'yi destekliyoruz, bu desteğimiz kesindir ve değişmez.

İADE KARARINI SADECE FEDERAL MAHKEME VEREBİLİR

ABD'de birinin iadesi kararını sadece Federal Mahkeme verebilir. Başkan Obama tek başına veremez bu kararı, o zaman yasaları çiğnemiş olur.

ABD ELİNDEN GELEN ÇABAYI GÖSTERECEK
ABD sorumluların cezalandırılması için elinden gelen çabayı gösterecek. Bizim heyetimiz de şu anda Türkiye'de ve Gülen'in iadesi için gerekli hukuksal belgeleri topluyorlar. Şunu söylemek isterim ki Bizim Gülen'i korumak için hiçbir sebebimiz yok.'