Afrika'nın Heykelleri İEF'te Sergilenecek

Bu yıl 85'incisi düzenlenecek olan İzmir Enternasyonal Fuarı'nda (İEF), Afrika kültürünün önemli bir parçası konumunda bulunan ve dokunanan kişilere 'pozitif enerji' verdiğine inanılan taş ve ağaç heykeller de sergilenecek.

İEF'i düzenleyen İZFAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, Güney Afrika Cumhuriyeti İzmir Fahri Başkonsolosu Tamer Taşkın ile Botsvana İzmir Fahri Konsolosu Işıl Kumcu'nun Afrika seyahatleri sırasında edindikleri ve seyredenle dokunana 'pozitif enerji' verdiğine inanılan birbirinden ilginç taş ve ahşap heykeller, 85. İEF'te, 4 nolu holde açılacak stantta ziyaretçilerle buluşacak.

Tamer Taşkın, sergi çalışmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, Afrika’da heykel sanatının çok gelişmiş olduğunu ve yıllardır gerçekleştirdikleri seyahatlerde bu eserleri satın alarak koleksiyon haline getirdiklerini dile getirerek, 'Afrikalılar el emeği ve göz nuruyla yaptıkları heykellerin seyredenlere ve pozitif enerji verdiğine inanıyor. Koleksiyonumuzda daha çok Afrika’nın vahşi doğasında barınan hayvanların figürlerine sahip heykeller var. Bu özel sergi fuar müddetince, Uluslararası Fuar Alanı 4 No’lu holde sergilenecek.' dediği bildirildi.

Işıl Kumcu da İEF'te böyle bir sergiyi açıyor olmaktan son derece heyecan duyduğunu belirterek, tüm fuar ziyaretçilerini sergilerini görmeye davet etti.

Kaynak: AA