ABD Başkan Yardımcısı Biden'in, TBMM Ziyareti

Biden, TBMM Başkanı Kahraman ile görüşmesinin ardından, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde atılan bombalar nedeniyle Meclis'in hasar gören bölümlerini inceledi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile görüşmesinin ardından, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde atılan bombalar nedeniyle Meclis'in hasar gören bölümlerini inceledi.

Biden ile Kahraman arasındaki görüşme 50 dakika sürdü.

ABD Başkan Yardımcısı Biden daha sonra, TBMM Başkanı Kahraman eşliğinde, 15 Temmuz darbe girişiminde Meclis'in hasar gören bölümlerini gezdi.

Kahraman'ın, bombalanan yerlerin bir bölümünü demokrasi müzesi yapacaklarını söylemesi üzerine Biden, 1812'de İngilizler'in, Capitol binalarını bombaladığını, kurşun izlerinin olduğu yerleri kendilerinin de sakladıklarını belirtti.

Ancak o zaman savaş olduğuna işaret eden Biden, insanların bunu unutmasını hiçbir zaman istemediklerini kaydetti.

TBMM'de büyük hasar gören bölümlerden biri olan Başbakan makam odasını da inceleyen Biden, odadaki saatin 12.00'de durduğunu belirterek, 'Bakın ben de tam zamanında buraya geldim. Masanın arkasında fotoğrafımı çekin. Böylece Başbakan'a geç kalmadığımı, tam da 12.00'de onun ofisine geldiğimi kendisine söyleyebilirim.' dedi.

Biden, büyükbabasının kendisine 'Joe inancını kuvvetli tut' derken babaannesinin ise 'Hayır. İnancını yay, demokrasiyi yay' dediğini anlattı.

İsmail Kahraman da bunun fevkalade güzel bir formül olduğunu ifade etti.

Ev sahipliği için Kahraman'a teşekkür eden Biden, daha sonra Meclis'ten ayrıldı.

Kaynak: AA