Yukarı Mahalle Halkı Dertli

Akçakoca ilçesi Yukarı Mahallede yerleşim alanının yanı vatandaşlar tarafından atılan çöpler tepki çekiyor. Muhtar Mehmet Karabıyık, belediyenin çöp dökmek yasaktır yönünde astığı tabelayı bile yaktıklarını söyledi.

Yukarı Mahalle Halkı Dertli
Yukarı Mahalle İnci sokak girişine dökülen çöplere karşı mahalle halkı tepkilerini ilgililere iletirken, mahallelerine gelişigüzel çöp dökülmesi ve yakılmasına karşı Muhtar Mehmet Karabıyık da Kaymakamlık ve Belediyeden yardım istedi. Eskimiş yatak, yorgan, kanepe gibi her türlü evsel çöplerin yanı sıra, inşaat molozlarının da yasa dışı bir biçimde mahallelerine bırakıldığını belirten Yukarı Mahalle Muhtarı Mehmet Karabıyık, fındık toplama sezonuyla birlikte, patoz artıklarının da döküldüğünü ve yakıldığını söyledi.

Çöp dökülen alanda ikamet eden bazı vatandaşlar ise, kötü kokudan dolayı burunlarını tıkayarak geçtikleri yasak çöp dökme alanıyla ilgili olarak, ilgili kurumların bilgilendirildiklerini, belediye başkanlığına vatandaşlar olarak bizzat gittiklerini, belediye görevlileri tarafından bölgeye asılan uyarı levhalarının ise çöp döken duyarsız vatandaşlar tarafından yakıldığını ifade ettiler.
Kaynak: İHA