Türktraktör Tarım Makineleri'nden Öğrenci Ve Çiftçilere Eğitim

TürkTraktör'ün Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliğiyle “Meslek Lisesi Memleket Meselesi” projesi kapsamında 4 yıl önce hayata geçirdiği TürkTraktör Tarım Makineleri Eğitim Laboratuvarlarında, bugüne kadar 241 öğrenci, 32 öğretmen ve 931 çiftçiye eğitim verildi.

TürkTraktör'den yapılan yazılı açıklamada, eğitim verilen 241 öğrenciden 124'ünün mezun olduğu, ortaöğretim düzeyinde mesleki eğitiminin önemini ve kalitesini artırmak, mesleki bilgi ve tecrübeye sahip kalifiye insan gücü oluşturmak ve özel sektör ile okullar arasında iş birliği sağlamak amacıyla geliştirilen proje kapsamında bugüne kadar 931 çiftçi ve 32 öğretmenin de eğitimlerden yararlandığı ifade edildi.

Açıklamada, Ankara’da Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Amasya’da Gökhöyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bursa’da Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Şanlıurfa’da GAP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmak üzere 4 ayrı meslek lisesinde kurulan TürkTraktör Tarım Makineleri Eğitim Laboratuvarları ile mezun öğrencilerin öncelikli olarak TürkTraktör bünyesinde veya satış, servis ya da bayi ağında istihdam edilmesinin hedeflendiği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta, uygulamalı eğitim için öğrencilere en üst teknolojiye sahip makine laboratuvarları kurduklarını belirterek, şunları kaydetti:

'Tarım sektöründe mesleki ve teknik eğitim büyük önem taşıyor. Çünkü artık dünya değişiyor. Sürekli gelişen ve yenilenen teknolojilere vakıf olmak gerekiyor. Modern tarıma yön veren şirket olmanın getirdiği sorumlulukla en üst teknolojiye sahip makine laboratuvarları kuruyoruz. Öğrencilerin uygulamalı eğitim görmesi için ilgili atölyeleri de işin içine katarak başta traktör olmak üzere gerekli motor, şanzıman ve atölyede kullanılan bakım onarım ekipmanlarını onlara sağlıyoruz. Ülkemizde tarım sektörünün gelişiminin yanı sıra mezun olan öğrencilerimizin istihdam edilmesini sağlamayı ve öğrencilerimizin yetkinliklerini artırmayı hedefliyoruz.'

Kaynak: AA