Selfieci Şehzade Yine Telefonsuz Kaldı

Şehzadeler Şehri Amasya’da ’Selfieci Şehzade’nin yine telefonu ve kılıcı kırıldı.

Selfieci Şehzade Yine Telefonsuz Kaldı
Yeşilırmak kenarında geçen Mayıs ayından bu yana sergilenip yüz binin üzerinde kişinin selfie yaptığı ‘Selfieci Şehzade’ heykelinin kırılan telefonu kayıplara karışırken, kılıcının ise montaj yerinden söküldüğü görüldü.

Amasya Belediyesi tarafından 7 bin lira maliyetle ırmak kenarına konulmasının ardından sosyal medyada ve basında büyük ses getirmesi üzerine elindeki cep telefonu ve belindeki kılıcının geçmişe bir hakaret olarak düşünen çevrelerin saldırısı sonucu kırılan selfieci şehzade yine aynı saldırılara maruz kaldı. ABD basınına bile konu olduktan sonra bir süre polis tarafından korunan heykel MOBESE kameralarıyla takip edilmişti.

Daha önce yaptığı açıklamada bir yılda yaklaşık 100 bin kişinin selfie yaptığı şehzade heykelinin Amasya turizmine yüzde 50 oranında katkı sağladığını belirten Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, telefon ile kılıcın kırılması olayının araştırılacağını belirtti.

Ailesiyle birlikte Sakarya’dan gelen Ahmet Alp de telefon ile kılıcın kırılmasını daha önceden duyduklarını, aynı olayın tekrar yaşanmasına da üzüldüğünü söyledi.

Kaynak: İHA