Şehitler İçin 950 Kilometre Pedal Çevirdi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit düşenler anısına 4 Ağustos'ta İstanbul Güngören'den bisikletiyle yola çıkan 28 yaşındaki Orhan Şentürk, Konya'nın Karapınar ilçesine ulaştı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit düşenler anısına 4 Ağustos'ta İstanbul Güngören'den bisikletiyle yola çıkan 28 yaşındaki Orhan Şentürk, Konya'nın Karapınar ilçesine geldi.

Şentürk, İlçe Gençlik Hizmetleri Müdürlüğünde yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da kalkışmada şehit olanların anısına yola çıktığını söyledi.

Şu ana kadar 950 kilometre pedal çevirdiğini ifade eden Şentürk, 'Günde yaklaşık 150 kilometre pedal çeviriyorum. Ülkemizde şehit düşen ağabeylerimize ve kardeşlerimize saygı turu için İstanbul’dan bisikletimle yola çıktım. Geçtiğim yerlerde demokrasi nöbetlerine katıldım. Konya'da Mevlana türbesine giderek ülkemizin bu sıkıntılı dönemleri aşması için dua ettim.' diye konuştu.

Karapınar'da mola vermek için durduğunu anlatan Şentürk, şunları kaydetti:

'Karapınar'dan sonra Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in memleketi Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesine gideceğim. Burada şehidimizin baba evini ziyaret ettikten sonra şehidimizin kabrine gidip onun için dua edeceğim. Ondan sonra ise Dumlupınar ve Çanakkale şehitliğine gidip, başladığım yere döneceğim. Bir sonraki amacım ise bisikletim ile Mekke'ye gitmek'
Kaynak: AA