Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Kolera Salgını

Çad, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde salgının görüldüğü bölgelerden gelenleri sağlık kontrolünden geçirecek.

Çad, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki (OAC) kolera salgınına karşı sınır kapılarındaki önlemleri artıracak.

Çad Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, OAC'de kolera salgınının görüldüğü bölgelerden gelen yolcuların sınır kapılarında sağlık kontrolünden geçirileceğini bildirildi.

Çad'ın OAC sınırına yakın Baibokum bölgesinin Vali Yardımcısı Pafing Samuel, AA muhabirine açıklamasında, Sağlık Bakanlığının talimatıyla sınırlardaki sağlık kontrollerinden sorumlu olacak doktor, hemşire ve güvenlik güçlerinden oluşan bir komisyon oluşturduklarını belirtti.

Sınıra yakın bir bölgede görev yapan doktorlardan Mudjirom Nandim, önlemlerin artırılmasının isabetli bir karar olduğunu söyledi.

OAC'den günde yaklaşık bin kişi, bin 200 kilometrelik sınırı geçerek Çad'a ulaşsa da şu ana kadar Çad'da herhangi bir kolera vakası tespit edilmedi.

BM verilerine göre, kolera salgını nedeniyle ay başından bu yana OAC'de 16 kişi öldü, 66 hasta tedavi altına alındı.

Kolera salgınıyla mücadele eden bir başka ülke olan Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde (DKC) ise yıl başından beri 400'e yakın kişi yaşamını yitirdi. Uzmanlar, OAC'deki kolera salgınının DKC'den sıçramış olabileceğini iddia ediyor.

Dünyanın en yoksul ülkeleri arasında yer alan OAC'de en son 2011'de kolera salgını görülmüş, yaklaşık 300 vakadan 20'si yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA