Öğrenciler Şehitleri Anma Programı Düzenledi

Yeşilyurt Belediyesi Yeşilkonak öğrencileri, Türkiye’de yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi ve terör saldırılarında hayatını kaybeden asker, polis ve vatandaşlar anısına “Şehitleri Anma” programı düzenledi.

Öğrenciler Şehitleri Anma Programı Düzenledi
Abdullah Gül Parkı Yeşilyurt Belediyesi Açık Hava Sahnesinde düzenlenen Şehitleri Anma ve Yeşilkonaklar Yaz Kapanış törenine Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı ile başlayan program ilahiler, şiirler ve skeçlerle devam etti. Yaz tatili boyunca Yeşilkonak’larda eğitim alan öğrencilerin yaptığı gösteriler büyük beğeni topladı. Gündüzbey, Şahnahan, Dilek, Çırmıktı ve Topsöğüt Yeşilkonak öğrencilerinin samimi ve doğal davranışları katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Yeşilkonak öğrencilerden Turgut Sadak’ın okuduğu 15 Temmuz darbe kahramanı Ömer Halis Demir için yazdığı şiirde duygu dolu anlar yaşandı ve ayakta alkışlandı.

Şehitleri Anma ve Yeşilkonaklar Yaz Kapanış programında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Türkiye ve Türk milletiyle gurur duyduklarını ifade etti.

Polat, “Yaz tatili döneminde oyunu bırakıp, dinlenmeyi bırakıp, eğlenmeyi bırakıp Yeşilkonaklar’da kendilerini yetiştirmek, geliştirmek için bu kurslarımıza gelen bu konaklarımıza gelen çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Çocuklarımız bu güzel ve anlamlı programla duygu dolu anlar yaşattı. Çocuklarımız için emek veren, ter döken, uykularından fedakarlık eden, yeri geldiğinde rüyalarında bu çocukları gören öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Belediyemizin bütün çalışanları her biri bir gayret gösteriyor, her biri bir boşluk dolduruyor ve her biri yaptığı işi büyük bir hizmet anlayışıyla, bir fedakarlık göstererek yapıyor. Ben bu çocuklarımızı görünce her şeyi unutuyorum. Ellerinde bayrağı, dillerinde duası ve tekbiri olan bu çocuklarımız, gönüllerinde imanı taşıyan bu çocuklarımız yarın bizim geleceğimiz olacaklar ve biz geleceğimizi bu çocuklarımıza teslim edeceğiz. Bu çocuklarımız yarınımızın emaneti olacak. Çocuklarımıza yapacağımız en güzel şey eğitimine harcadığımız ve yaptıklarımızdır” diye konuştu.

Kaynak: İHA