Muhsin Yazıcıoğlu Soruşturmasında Takipsizlik Kararı Verilmesi

Yazıcıoğlu ile beraber yaşamını yitirenlerden Erhan Üstündağ ve Yüksel Yancı'nın ailesi, müdahillik başvurusunda bulundu Ahmet Üstündağ: 'Davayı gerekirse Anayasa Mahkemesine, orası da olmazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine götüreceğimizin bilinmesini istiyorum' 'Ordu mensubu astsubaylar FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanıyorlarsa bu kazanın da FETÖ ile bir bağlantısı vardır'.

Kahramanmaraş'ta 2009 yılında helikopterin düşmesi sonucu BBP'nin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraber yaşamını yitirenlerden Erhan Üstündağ ve Yüksel Yancı'nın ailesi, müdahillik dilekçesi verdi.

Dönemin BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ'ın ağabeyi Ahmet Üstündağ ve İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı'nın ağabeyi Turan Yancı, Sivas Adliyesi önünde basın mensuplarına açıklama yaptı.

Üstündağ, 15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yuvalanmış Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain kalkışmasında ve son günlerde yaşanan terör saldırılarında şehit olan güvenlik güçlerine ve vatandaşlara Allah'tan rahmet diledi.

Ülkenin zor günlerden geçtiğini, birliğe ve dirliğe ihtiyaç olduğunu ifade eden Üstündağ, şunları kaydetti:

'Bir gecede bu haince kalkışmayı bertaraf eden, demokrasiye sahip çıkan, özgür, bağımsız olarak yaşamak için ant içen aziz milletimizi tebrik ediyorum. Allah bir daha bu günleri göstermesin. Başarısız olan bu girişimle toparlanmak isteyen FETÖ, bir süredir sessiz olan, kanla beslenen PKK terör örgütünden yardım isteyerek, terörün kanlı yüzünü doğuda masum vatandaşlarımıza bir kere daha göstermiştir. FETÖ, PKK, DAEŞ, Türkiye'nin iç güvenliğini ve sınır güvenliğini tehdit etmektedir. Bu tehdide hiçbir zaman boyun eğmeyecek devletimizin ve aziz milletimizin yanında olacağız.'

Dış güçlerin ve onların uzantılarının, birçok bilgi, belge, tanık, radar kayıtları olmasına rağmen zaman aşımı kavramını iyi kullandığını ve Muhsin Yazıcıoğlu ile yol arkadaşlarının ölümüyle ilgili soruşturmaya takipsizlik kararı verilmesine neden olduğunu savunan Üstündağ, takipsizlik kararına da itiraz etmelerine rağmen henüz sonuç alamadıklarını söyledi.

Üstündağ, her ortamda Türk milletine ve yargısına güvenlerinin tam olduğunu belirttiklerini söyledi.

Müdahillik dilekçesini Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmek üzere Sivas Cumhuriyet Başsavcılığına teslim ettiklerini belirten Üstündağ, takipsizlik kararı kendilerini derinden üzse de hukuki sürecin işletilmesi için müracaatlarını yaptıklarını dile getirdi.

Üstündağ, 'Davayı gerekirse Anayasa Mahkemesine, orası da olmazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine götüreceğimizin bilinmesini istiyorum.' dedi.

Ahmet Üstündağ, bir soru üzerine FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Marmaris'te suikast girişiminde bulunan ve tutuklananlar arasında yer alan bazı askerlerin, helikopter kazasının ardından kaza kırım ekibinde bulunan ve helikopterden parça çalanlardan olduğunu anımsatarak, 'Ordu mensubu astsubaylar FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanıyorlarsa bu kazanın da FETÖ ile bir bağlantısı vardır.' şeklinde konuştu.

Helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden 6 kişiden gazeteci İsmail Güneş'in ablası Melek İlkay'ın da müdahil olmak için dilekçe vereceği öğrenildi.

Kaynak: AA