Meteoroloji'den İstanbul, Ankara ve bu iller için sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, bazı illerimizde yağış bekleniyor.

Meteoroloji'den İstanbul, Ankara ve bu iller için sağanak yağış uyarısı!
Meteoroloji'den İstanbul, Ankara ve bu iller için sağanak yağış uyarısı!
Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde sağanak yağış geçişleri var. Yurdun diğer bölgelerinde parçalı, az bulutlu hava hakim olacak. İstanbul'da bugün hava parçalı bulutlu, sabah ilk saatlerde kısa süreli yerel sağanak yağış görülebilir. Yarın da parçalı bulutlu hava hakim. Perşembe günü ise sağanak yağış geçişleri olacak. 32 derece civarında seyreden sıcaklıklar perşembe günü 30 dereceye düşecek.

Ankara'da ise hava az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. Yarın ve perşembe günü yer yer sağanak yağış beklentisi var. Sıcaklık bugün 33 derece, yarın 32, perşembe günü ise 29 derece olacak. İzmir'de önümüzdeki üç gün boyunca parçalı bulutlu hava hakim. Sıcaklıklar 33-34 derece olacak.

SABAH SAATLERİNE DİKKAT!

Yapılan son değerlendirmelere göre: yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, bugün sabah ilk saatlerde İstanbul, Kocaeli ve Yalova, öğle saatlerinden sonra Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Tekirdağ'ın iç ve batı kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer kesimlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yurdun güney ve doğu kesimlerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. İç, batı ve kuzey kesimlerde ise sıcaklıklar mevsim normallerinde. Doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

Yarın, İç Anadolu Bölgesi'nin kuzey batı kesimleri, İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde ve Rize çevrelerinde yağış beklentisi var. Diğer illerde parçalı bulutlu yer yer az bulutlu hava hakim. Yarın sıcaklık salı gününe göre 1-2 derece düşüş yaşanabilir.

İSTANBUL'A YAĞIŞ PERŞEMBE GÜNÜ GELİYOR

Perşembe günü Marmara'nın doğusu, İç Ege, Göller Yöresi'nde, İç Anadolu Bölgesi'nin kuzey ve batı kesimlerinde, Orta ve Doğu Karadeniz'in tamamında, Doğu Karadeniz'in özellikle kıyı kesimlerinde Kars, Ardahan çevrelerinde sağanak yağış bekleniyor. Yağışların kuvvetli olması tahmin ediliyor. Sıcaklıklar mevsim normallerinde devam edecek.