Maltepe'de Ailelere Bağımlılıkla Mücadele Desteği

'Bağımsız Mutluluk Merkezi'nde 184 aileye destek hizmeti verildi.

Maltepe Belediyesi'nin bağımlılıkla mücadele etmek ve gençlerin sosyal açıdan aktifleştirilmesi amacıyla kurduğu 'Bağımsız Mutluluk Merkezi'nde 184 aileye destek hizmeti verildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) işbirliğiyle ilçede bağımlılık ile mücadeleyi geliştirerek gençlerin her türlü bağımlılıktan uzak, bağımsız birer olarak ayakta kalıp mutlu olmasını hedefleyen merkez, ailelere psiko-sosyal destek hizmeti sunuyor.

Risk grubu altındaki gençlere ve ailelerine seminer, eğitim ve atölyeler düzenleme, bağımlılık hakkında farkındalık oluşturarak gençleri bağımlılık tuzağından kurtarmayı da amaçlayan merkezde, öğrencilere 'Yaşam Becerilerini Geliştirme Eğitimi', Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ile 29 lisede ise 87 seminer verildi.

Ayrıca çeşitli liselerden 101 öğrenci de merkezin çalışmalarına katıldı. Crossfit eğitim, tiyatro, teknolojik tasarım ve yaratıcılık atölyeleri ve psikodrama grup çalışmalarının da yer aldığı merkezin çalışmaları kapsamında mahallelerde toplantılar düzenlendi.
Kaynak: AA