'Love İs Turkey' Kampanyası Ukraynalı Turisti Etkiledi

Coral Travel Ukrayna Direktörü Prokopenko: 'Geçtiğimiz yıla göre ilk 7 aylık Türkiye satışlarında yüzde 150 artış yakaladık'.

Coral Travel Ukrayna Direktörü Tatiana Prokopenko, geçen yıla göre 7 aylık Türkiye satışlarında yüzde 150 artış yakaladıklarını bildirdi.

Coral Travel, Ukrayna'dan gelen basın grubunu, Antalya'nın Belek Turizm Merkezinde bulunan bir otelde misafir etti. Yabancı gazetecilere, EXPO 2016 Antalya ile bölgedeki tarihi öneme ve doğal güzelliklere sahip yerler gezdirildi.

Etkinliğe katılan Prokopenko, gazetecilere yaptığı açıklamada, Coral Travel'ın mayıs ayında ulusal mecralarda başlatılan geniş çaplı 'Love is Turkey' reklam kampanyasının, tüketicinin ilgi ve talebini Türkiye'ye çekmekte büyük rol oynadığını söyledi.

Coral Travel'ın, içinde bulunulan sezonda Türkiye destinasyonuna en yüksek sayıda turist gönderen tur operatörlerinden biri konumunda olduğunu belirten Prokopenko, 'Geçtiğimiz yıla göre 7 aylık Türkiye satışlarında yüzde 150 artış yakaladık. Ukrayna, Türkiye'ye turist gönderen ilk 10 ülke arasında yer alıyor. Ocak-haziran arası verilere bakıldığı zaman, Ukrayna bu listede yüzde 46 artışla 5'inci konumda yer alıyor. Ukraynalı tatilciler için Türkiye ilk tercih edilen destinasyon konumunda.' dedi.

Dünyada başka hiçbir ülkede özellikle çocuklu ailelere Türkiye'deki kadar kalite ve şartlarda hizmet sunulmadığını ifade eden Prokopenko, bu durumun tatil tecrübesi yaşayan misafirleri olumlu etkilediğini kaydetti.

Ukrayna'dan Türkiye'ye 2016 Haziran ayında geçen yıla göre yüzde 74 artışla 160 bin 938 turist geldiğini aktaran Prokopenko, resmi makamlardan yapılan açıklamaların artışın hızla devam edeceği yönünde olduğunu ifade etti.

Ukrayna'nın 5 şehrinden Türkiye'ye uçuş gerçekleştirdiklerini belirten Prokopenko, 'Yoğun olarak Kiev'den uçuşlar var. Uçuş programımızda bir değişiklik yapmadık, aksine haftalık uçuşlarımızda toplam uçak sayımızı artırdık. Antalya'ya günde 3-4 uçak, Bodrum ve Dalaman'a haftada 2'şer uçakla misafirlerimizi Türkiye'de ağırlıyoruz.' diye konuştu.
Kaynak: AA