Kütahya'ya Avusturyalı Yatırımcı

Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2. Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) yatırım yapmak isteyen Avusturyalı Prinzhorn Holding GmbH Yönetim Kurulu Başkanı Cord Prinzhorn’u ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kütahya'ya Avusturyalı Yatırımcı
Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Başkan Yardımcısı Galip Gültekin, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Koyak, Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Kutlu Eser, 2. OSB Bölge Müdür vekili Halil Kocagöz ile Hasan Göksel Ilgaz, firma CEO’ları Alexander Enzberg, Andreas Walser, Harald Ganster, Hamburger Turkey Kağıt Fabrikası Genel Müdürü Velişah İner, Yatırım Müdürü Faik Öztürk ile Mühendis Werner Ofenböck katıldı.

Toplantıda konuşan Avusturyalı Prinzhorn Holding GmbH Yönetim Kurulu Başkanı Cord Prinzhorn Kütahya’ya yapmayı planladıkları ‘Hamburger Turkey Kağıt Fabrikası’ hakkında bilgiler verdi. Prinzhorn, “Yatırımımızda 3 nokta bizim için çok önemli; malımızı satacak pazara, doğru insanlara ihtiyacımız var ve para kazanmak istiyoruz. Türk toplumu gelişmeye müsait bu yüzden burası bizim için tercih sebebi. Diğer yandan Kütahya’da olmaktan son derece memnunum. Çok canlı bir şehir ve konum olarak iyi bir yerde. Yatırım yapacağımız yerde çevre, bakış açısı ve su önemli. Çevresel yaklaşımımızın Kütahya’ya çok şey katacağına inanıyorum. Şirketlerimiz Dünya’da kabul gören kurallar çerçevesinde hizmet veriyor. Yapacağımız yatırımla Kütahya’nın gelişimine katkı sağlayacağız” dedi.

Yatırımın takipçisi olacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, “Yatırımın Kütahya’ya kazandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu yüzden elimizden gelen desteği vermeye, taleplerinizi karşılamaya hazırız” şeklinde konuştu.

"Yatırım için alt yapı hazır"

Yatırım için şirketin taleplerini karşıladıklarını ve altyapıyı hazır hale getirdiklerini belirten Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, “Kütahya huzurlu ve güvenli bir şehir. Kütahya’yı tarih ve kültür şehri olarak isimlendiriyoruz ama yer altı kaynakları, yer üstü kaynakları ve sanayisini geliştirmeye çalışıyoruz. 5 tane Organize Sanayi Bölgemiz (OSB) faal, 6’ncı OSB’nin de kuruluş çalışmalarını yürütüyoruz. Müracaatlar içerisinde ciddiyetini fark ettiğimiz, önemli bulduğumuz yatırımcıların taleplerini de öncelikli olarak değerlendirmeye çalışıyoruz. Sizleri de bu kapsamda değerlendirdik. Yardımcı olup, ilimizin bu yatırıma kavuşması için gerekli gayreti gösteriyoruz. Sizin taleplerinizi dikkate alarak mevcut durumu değerlendirip, su dahil olmak üzere yapmış olduğunuz taleplerle ilgili altyapı çalışmalarını tamamladık. Yatırımınız, çevreye olan duyarlılığınız hakkında heyet olarak gerekli bilgiyi edindik” diye konuştu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, OSB’de yapacakları yatırımlar konusunda kendilerine her türlü desteğin sağlanacağını söyledi.

(EFE)
Kaynak: İHA