Kırşehir'in Prestij Projesi Yeşil Bant

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ankara-Kayseri yolunda yapılan yeşil bant projesinin Kırşehir’in prestij projesi olduğunu söyledi.

Kırşehir'in Prestij Projesi Yeşil Bant
Yeşil Bant Projesi Kırşehir’in prestiji açısından oldukça önem arz ettiğini belirten Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, ” Ankara-Kayseri Karayolu önceki yıllarda Kırşehir şehir merkezi dışında kalmasına rağmen zamanla şehrin gelişmesi ile şehir merkezinin bir parçası haline gelmiştir. Güzergâhı üzerinde çeşitli idari birimler, eğitim birimleri, sağlık birimleri, mezarlık, konut ve ticaretgibi kullanımları barındıran karayolu, kullanım yoğunluğunun ciddi boyutlara ulaşması ile çevresindeki mevcut yeşil alanlar yetersiz kalmaya başlamıştır. Karayoluboyunca devam eden mevcut yeşil alan ve çevresinin, yaya ve bisiklet kullanımına yeterli nitelikte olmadığı yapılan mevcut durum analizleri sonucunda saptanmıştır.” dedi.

Projenin çok önemli olduğunu ifade eden Belediye Başkanı, “Genel anlamda Karayolu Peyzaj Planlaması, yol boyunca sürücü ve yolculara doğal, kültürel ve tarihi özellik ve güzellikleri belirli bir perspektif içerisinde sunma olanağı sağlayan bir peyzaj düzenlemesi ve yeşillendirme sisteminin uygulanmasıdır. Bu çalışmada, tespit edilen eksikliklerin giderilmesi, iyileştirilmesi ve yeni çözümlerin üretilmesi hedeflenmiştir. Aynı zamanda yol ile birinci derecede ilişkili mevcut rekreasyon alanlarının daha işlevsel hale getirilmesi yanı sıra, yeni rekreasyon alanlarının oluşturulması da amaçlanmıştır. Projemiz kapsamında Mucur parkı, Osman Bölükbaşı parkı ve Çiçekdağ parkı revize edilmiş olup, 3,7 kilo metre uzunluğunda bisiklet yolu, fitness ve çocuk oyun alanları, kamelyalar, piknik masaları, pergoldeler, banklar, kent mobilyaları, yürüyüş ve koşu yolları yapıldı. Ayrıca iki yeni park yapıldı. Bunların yanı sıra peyzaj çalışmaları kapsamında rengârenk güller, çok yıllık yer örtücü çalılar, ağaçlar ve mevsimlik çiçeklerle Ankara-Kayseri yolu renklendi.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA