Kazakistan-İsrail İlişkileri

Kazakistan ve İsrail, insansız hava aracı üretimi konusunda anlaştı.

Kazakistan ile İsrail'in insansız hava aracı üretimiyle ilgili anlaşmaya vardığı bildirildi.

Kazakistan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Kazakistan Savunma Bakanı İmangali Tasmagambetov'un, İsrail’e yaptığı ziyaret kapsamında İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman ile bir araya geldiği ve görüşmede iki ülke arasındaki askeri teknik işbirliği konularının ele alındığı kaydedildi.

Görüşmenin ardından, İsrail teknolojisine sahip insansız hava uçaklarının Kazakistan’da üretilmesi ve Kazak insansız hava aracı operatörlerinin İsrail’de eğitim görmesiyle ilgili anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Kazakistan Savunma Bakanı Tasmagambetov, yaptığı konuşmada, güvenlik konusunun ülkelerin kalkınmasının ana koşulu olduğuna dikkati çekti. Kazakistan’ın İsrail ile savunmayla ilgili konularda sıkı bir işbirliği içinde olma konusunda istekli olduğu ifade eden Tasmagambetov, ülkesinin askeri ve teknik konularda sağlam bir hukuki sisteme sahip olduğunu söyledi.

İsrail Savunma Bakanı Lieberman, Kazakistan'da farklı mezhep ve uyruklardan kişilerin barış içinde yaşadığını ve bunun da Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in sayesinde olduğuna işaret etti. Lieberman, 'Askeri teknik işbirliği alanında belirlenen planlarımızın uygulanması için elimizden geleni yaparız.' dedi.

Kaynak: AA