Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay Açıklaması

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin 63. Olağan Mali Genel Kurulunun yarın gerçekleştirileceğini açıklayan Kooperatifin Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, "Bizim genel kurullarımız bir demokrasi şöleni halinde geçiyor ve Türkiye’ye örnek oluyor. 63. Mali Genel Kurulumuzun da demokrasi şöleni havasında geçmesini ve Türkiye’nin normalleşmesine katkı sağlamasını ümit ediyoruz" dedi.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay Açıklaması
Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, "Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifinin 63. Olağan Genel Kurul toplantısı yapılacak. Bir diğer adıyla Mali Genel Kurul Toplantısı. 24 Ağustos Çarşamba günü saat 10.00’da Kadir Has Spor Salonu’nda yapılacak. Büyük bir coşku ile yapılmasını bekliyoruz. Çiftçilerimizden yoğun katılım bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl yine coşkulu bir genel kurul yapmıştık, burada kadın çiftçilerimiz de katılmıştı. Bu toplantıda da kadın çiftçilerimizden yoğun bir katılım bekliyoruz. Spor salonunun tamamıyla dolmasını bekliyoruz" dedi.

"63 yıldır bu mali genel kurullar yapılır. Son yıllarda özellikle Mali Genel Kurullar coşkulu yapılmaya başlandı. Çiftçilerimiz yoğun bir katılım gösteriyorlar" diyen Akay, "Bunu şunun için yapıyoruz. Gerek Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifinin gerekse Kayseri Şeker Fabrikası’nın çiftçinin öz malı olduğunu biliyorlar. Buna sahip çıkılması gerektiğini görüyorlar ve inanıyorlar. Bu çerçevede de yılda bir kere olsun bu kongrelerin coşku içinde yapılmasını çiftçilerimiz de arzu ediyor" ifadesinde bulundu.

Başkan Akay, "Biz geçtiğimiz yıl ve önceki yıllarda yaptığımız kongrelerde hep bir demokrasi şöleni halinde geçirdik. Festival havasında, güzellik içinde geçti. Bu tabi Türkiye’de bir örnek oldu. Diğer kooperatiflerde de genel kurullar yapılıyor ama en coşkulusunu Kayseri’de yapıyoruz. Bu da Kayseri çiftçisinin meseleye ne kadar sahip çıktığını, kooperatife ve fabrikaya, aslında ekmeğine ne kadar sahip çıktığının bir göstergesi" diyerek, "Onun için çiftçilerimizin bu sahiplenmesi bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Bu bize enerji ve güç veriyor. Onlara daha fazla hizmet vermemiz için katkı sağlıyor. O nedenle yönetim ile çiftçinin kaynaştığı bir toplantı olacak. Bizim geniş bir coğrafyamız var. Kayseri ili ve ilçeleri ile Sivas’ın Gemerek, Şarkışla, Altınyayla, Yozgat’ın Boğazlıyan, Yenifakılı, Yenipazar, Çandır, Nevşehir’in de Avanos ilçeleri, Kozaklı’nın bazı köyleri bizim çalışma alanımızın içinde. Bu kadar geniş coğrafyadaki insanlar sabahın erken saatlerinden itibaren akın akın inşallah yarın Kayseri’ye gelecekler. Yine Türkiye’ye örnek olacak bir güzellikte genel kurul yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Başkan Akay açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Ülke olarak sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. 15 Temmuz’da ülkemizde devletimize karşı alçakça bir darbe girişimi yapıldı. FETÖ’cü hainler devletimizi yok etmeye kalkıştılar. İşte görüyoruz bir taraftan da PKK ve DEAŞ Türkiye’yi hedef almış durumda. Türkiye’ye büyük sıkıntılar yaşatılmaya çalışılıyor. Gaziantep’de düğünde canlı bomba saldırısı oldu. Büyük çoğunluğu çocuk olmak üzere insanlarımız şehit oldular.Böyle bir sıkıntılı ortamda bizim demokrasi şöleni havasında bir genel kurul yapacak olmamızın Türkiye’ye katkısı olmasını bekliyoruz. Türkiye’nin normalleşmesi lazım. İnşallah bizim bu genel kurulumuz demokrasi havasında gerçekleşir ve bu normalleşmeye katkı sağlamış oluruz.

76 bin 700 ortağımız var ama bunların önemli bir kısmı çiftçilik yapmıyor. Çiftçilik yapanların bir kısmı da pancar ekmiyor. Bu toplantımızda özellikle pancar eken çiftçilerimizi bekliyoruz. Diğer ortaklarımızı da bekliyoruz ama onları çok ilgilendiren bir husus olmadığı için gelmeyebilirler. Pancar eken çiftçilerimiz yoğun bir biçimde katılacaklar. 10 bin çiftçi civarında bir katılım bekliyoruz. Bu sene yine içerisinin ve dışarısının tamamen dolmasını bekliyoruz."
Kaynak: İHA