Kaya, KKTC Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Saner İle Görüştü

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: 'Ülkemiz son 14 yılda sosyal hizmetler alanında çok büyük mesafeler katetti. Bu konularla ilgili olarak kardeş ülkemiz olan KKTC’ye her türlü desteği vermeye hazırız. Her türlü bilgi ve tecrübemizi KKTC ile paylaşacağız'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye'nin son 14 yılda sosyal hizmetler alanında çok büyük mesafeler katettiğini, bu konularla ilgili kardeş ülke Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Kaya, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner ile bakanlıkta bir araya geldi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi dolayısıyla Bakan Kaya'ya geçmiş olsun dileklerini ileten Saner, darbe girişiminin ardından Bakanlar Kurulunu toplayarak söz konusu yapılanmayı terör örgütü olarak ilan ettiklerini hatırlattı. Konuk bakan, darbe girişiminden sonra Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye gereken desteği vermemelerinin ise kendilerini üzdüğünü bildirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya da söz konusu darbe girişimine bazı Avrupa ülkelerinin sessiz kaldığını anımsattı.

Böylece Avrupa'nın kendi demokrasi söylemleriyle ters düştüğünü ifade eden Kaya, yaşanan sürecin Avrupa açısından büyük bir kayıp olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin sosyal hizmetler alanında çok büyük yenilikler yaptığına değinen Bakan Kaya, 'Ülkemiz son 14 yılda sosyal hizmetler alanında çok büyük mesafeler katetti. Bu konularla ilgili olarak kardeş ülkemiz olan KKTC’ye her türlü desteği vermeye hazırız. Her türlü bilgi ve tecrübemizi KKTC ile paylaşacağız.' ifadelerini kullandı.

Görüşmede, Türkiye'nin sosyal hizmetler alanında yaptığı yenilikler de gündeme geldi.
Kaynak: AA