İstihdam Üretimle Olur

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Gökkube Fuar alanında gazetecilerle buluştu.

İstihdam Üretimle Olur
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Gökkube Fuar alanında basın toplantısı düzenledi.

Çin’in ileri noktada milliyetçi ve çalışkan olduğunu belirten Başkan Günaydın, "Biz 1 liraya tesis satarken Çin’de devlet ile özel sektör yarış halinde. Devlet sektöründeki yasa çalışmaya uyumlu. Özel sektör en büyük yatırımları yapamıyorsa devlet sektörü yapıyor. Bizde de bunun olması lazım. En büyük devlet sektörü olarak en ağır sanayileri kurup, bilim, ilim olarak ortaya getirmesi lazım. Para lazımsa özel sektöre hisse verip halka da dağıtabilir. Araştırma merkezlerimiz, üniversitelerin argeleri çok zayıf. Mesela bizim 100 profesörümüz var, bunların 2’sinden yararlanıyoruz. Adamların 600 profesörü var, yüzde 95’inden yararlanıyorlar. Yani ilimde biz sıfırız. Muhasır medeniyetlere ulaşmamız lazım. Örneğin Nazilli Basması Fabrikası, Atatürk’ün kurduğu zamandan sonra araştırmalara gitseydi, dünyada en gelişmiş tekstil fabrikası o olmalıydı. Ama kapatıldı yerine tüketim merkezi AVM kuruldu. Bu da gelecek bakımından cinayet kadar kötü bir olay" dedi.

Üretim merkezlerinde çalışanlara istihdam denilir

Her yere AVM açıldığını kaydeden Başkan Günaydın, "İçinde şu kadar istihdam ediliyor deniyor. Üretim merkezlerinde çalışanlara istihdam denilir. Çağrı Merkezi’nde 500 kişi çalışıyor, büyük törenler yapıyoruz. İstihdam yarattık deniliyor. 300 kişi giriyor, 100 kişi çalışıyor, 500 kişi çıkıyor, 400 kişi giriyor. Orası da çalışılan bir yer değil zaten. Girenler psikolojik olarak rahatsız oluyorlar ve çıkıyorlar. Buralarda büyük törenler oluyor ben de gidiyorum. Onu istihdam olarak saymayacaksınız. O istihdam değil. İstihdam üretimle, ilimle olur. Şuanda bütün kurumlarımızın anormal derecede harekete geçirilmesi lazım. Trakya’dan Van’a kadar çeşitli derinliklerde Suriye ve Irak’tan da kaliteli petrol var. Madenlerin daniskası var. Bazı madenlerin dünya orantısında yüzde 80’i Türkiye’de olan madenler var. Seni burada durdurmazlar. Kuvvetli, kahraman ve dünya beyefendisi bir Türk milleti olduğumuz takdirde onlar bize dost olacaklardır. Başka yolumuz yok."

Isparta’da batak belediyeden atak belediyeye geçtiklerini belirten Başkan Günaydın, "O döneme kadar belediyede barınan FETÖ’cülerin hepsini teker teker kovdum. Isparta belediyesini yatırımlar belediyesi haline getirdik. Bilimsel anlamda çok yüksek bir seviyede çalışacağız. Kendi yaptığımız ve bir yılı aşkın sürede uğraştığımız, bütün Isparta’nın dilinde olan ‘yaşayan Otogar’ı en yakın zamanda faaliyete geçireceğiz. İstimlâk sahamız 203 dönüm. Yüzde 8 kat karşılığı verilmekle beraber bu yerlerin parasını ödemeye devam ediyoruz. Bu yerlerin alınması ve sahiplerinin ikna edilmesi kolay bir iş değil. Toplam 21 trilyonluk bir arsa maliyeti oldu. Belediye hiçbir yerden yardım almadan ödedik. Meclisimizden arsa almak için 10 milyonluk bir borçlanma yetkisi almıştık. Daha sonralarda kasamız dolup taşmaya başladığı zaman borçlanma yetkisini meclise başvurarak iptal ettirdik” diye konuştu.

Kasada 25 milyon TL var

Günaydın şöyle devam etti;

“ihaleleri yaparken kasamda ne kadar param olduğunu resmen söyleyeceğim. Kasamda şu anda 25 milyonum var. Büyük bir park yapımımız var ve bunu en erken 22 ayda tamamlayacağız. Bu bahsettiğim paranın her kuruşu alnımızın teri ile kazanıldı. Otogarda bir kule yapacağız. 20 metre çapında yapılacak olan bir kulemiz var. Ve bu kule 96 metre boyunda. Bir senedir projelerle uğraşıyoruz. Yaptığımız kulenin içerisine kullanılabilirlik yapacağız. Isparta’nın simgesi olacak. Isparta için yaptığımız bütün eserler simge niteliği taşıyor. Sanat eserlerinde zirvede olacak bir fikrimiz daha oluştu. O da yapacağımız saat kulesi. Özkanlar kavşağına yapmak üzere olduğumuz bir kule var. Yüksekliği 26 metre olacak. Hangisi daha iyi sorarlarsa ayırt edemeyecek kadar beğendiğimiz projelerdir."
Kaynak: İHA