İsrail'in Gazze'ye Saldırısına Kınama

Katar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını ve Mescidi Aksa'ya yönelik ihlallerini kınadı.

Katar, İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarını ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini şiddetle kınadı.

Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Gazze'ye yasa dışı abluka uygulayan İsrail'in tehlikeli bir şekilde gerginliği tırmandırmasının, uluslararası kanunları ve sözleşmeleri açıkça ihlal ettiği anlamına geldiği belirtildi.

Mescid-i Aksa'ya yönelik devam eden tacizlerin de kınandığı açıklamada, İsrail'in Filistinlilere ve kutsallara yönelik ihlallerinin milyonlarca Müslümanın duygularını provoke ettiği bildirildi.

Uluslararası topluma, İsrail'in tırmandırdığı gerginliği ve Filistin halkına yönelik işlediği suçları sona erdirmek için harekete geçme çağrısında bulunulan açıklamada, uluslararası kanunlara ve kararlara göre Filistin davasına adil siyasi çözüm bulunması gerektiği vurgulandı.

İsrail ordusu, Siderot kentine Gazze tarafından roket atıldığı gerekçesiyle, Mescid-i Aksa'nın yakılmasının 47. yılına rastlayan 21 Ağustos'ta Gazze Şeridi'nin kuzeyinde Hamas'a ait bazı hedefleri vurduğunu açıklamıştı.

Avustralyalı Yahudi Dennis Michael Rohan, 21 Ağustos 1969'da Mescid-i Aksa'ya girerek, Kıble Camisi'nin mihrabı ve bin yıllık minberinin yanı sıra pek çok tarihi mekanı yakmıştı.
Kaynak: AA