Irak'taki Olaylar

Irak güçleri, DAEŞ'in elinde bulunan ElKayyara rafinerisini kontrol altına aldı.

Irak güçlerinin, terör örgütü DAEŞ'in elinde bulunan Musul kentinin güneyindeki El-Kayyara rafinerisini kontrol altına aldığı bildirildi.

Ninova operasyonlarında görevli Yüzbaşı Hasan Hamid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Terörle Mücadele Birimi'nin, Musul'un güneyindeki El-Kayyara rafinerisini kontrol altına aldığını belirtti.

Irak güçlerinin rafinerinin tamamını ele geçirdiğini, ancak rafineri içinde bulunan bazı DAEŞ militanlarıyla çatışmaların devam ettiğini söyleyen Hamid, DAEŞ'in söz konusu nahiyeden Musul ve Suriye'ye petrol kaçırdığını, rafineride kontrolün sağlanmasıyla örgütün eylemlerini finanse ettiği en büyük kaynağına darbe indirildiğini ifade etti.

Irak güçleri, Kayyara ilçesini DAEŞ'in elinden geri almak için de operasyon başlattı.

Irak Savunma Bakanlığına bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Yahya Rasul de Irak güçlerinin DAEŞ militanlarının hareket alanını daraltmak için Kayyara nahiyesine birçok yönden saldırı düzenlediğini ve bölgede şiddetli çatışmaların yaşandığını kaydetti.

Kayyara nahiyesindeki çatışmalara ilişkin bilgi veren Rasul, DAEŞ'in yerleştirdiği mayınlar, sokak aralarındaki intihar eylemcileri ve binaların üzerine konuşlandırılmış keskin nişancılar gibi bazı güvenlik engellerinin Terörle Mücadele Birimi'nin ilerlemesini geciktirdiğini belirtti.

Kaynak: AA