İklim Kamplarına Son Bir Ayda 120 Öğrenci Katıldı

Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Kastamonu, Çorum, Manisa, Niğde ve Rize'den seçilen 120 ortaokul öğrencisi için son bir ayda 6 ayrı iklim kampı gerçekleştirildi Kamplarda öğrencilere, iklim değişikliğiyle ilgili teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, iklim değişikliğiyle mücadelede etkin rol oynayan iklim kamplarına, son bir ayda 120 ortaokul öğrencisi katıldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, iklim değişikliğiyle mücadelede Türkiye'yi uluslararası arenada etkin şekilde temsil eden bakanlık, bu kapsamda projelerini hız kesmeden sürdürüyor.

İklim değişikliği konusunda kamuoyunun farkındalığının geliştirilmesinin önemli olduğu bilinciyle başlatılan 'İklim Değişikliği Konusunda Farkındalık Geliştirme Projesi' Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda Yıldırım Beyazıt Üniversitesi aracılığıyla yürütülüyor. Projeyle öğrenci, öğretmen, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının iklim değişikliği konusunda bilgi ve farkındalıklarının geliştirilmesi amaçlanıyor.

Proje kapsamında son olarak, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Kastamonu, Çorum, Manisa, Niğde ve Rize'den seçilen 120 ortaokul öğrencisi için 18 Temmuz-5 Ağustos'ta Konya'da, 25 Temmuz-12 Ağustos'ta ise Eskişehir'de 6 ayrı iklim kampı gerçekleştirildi.

- Teorik ve uygulamalı eğitim verildi

Her biri bir hafta süren iklim kamplarında öğrencilere, iklim değişikliğiyle ilgili teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. Teorik eğitimlerde, iklim değişikliğinin bilimsel temelleri, mücadele yöntemleri ve önlemler anlatılırken, uygulamalı eğitimlerde öğrencilerin sera gazı etkisi, sıcaklık artışı gibi konularda gözlemleyebileceği deneyler yapıldı.

Kamp süresince verilen eğitimlerin yanı sıra, Eskişehir ve Konya'daki bilim merkezleri ziyaret edildi.

İklim değişikliğiyle mücadeleye katkı sağlayan tesisler gezildi. Öğrencilerin iklim değişikliğiyle mücadeleyi yerinde gözlemleyebileceği doğa ve çevre gezileri düzenlendi. Ayrıca ağaç dikme etkinliği, müze ziyaretleri, belgesel-film gösterimi, atölye çalışmaları da gerçekleştirildi.

2017 yılı sonuna kadar devam edecek proje kapsamında, iklim kampları ve farkındalık geliştirme eğitimlerine devam edilecek.
Kaynak: AA