Hem Engelli Hem De Sorumluluk Sahibi

Hayatındaki tüm zorluklara rağmen hayata sımsıkı tutunan engelli Mustafa Dönmez’e yaşamını daha da kolaylaştıracak araç Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’dan geldi.

Hem Engelli Hem De Sorumluluk Sahibi
Nazilli Belediyesi yine bir ihtiyaç sahibine destek vererek yaşamını kolaylaştırdı. Bebeklik döneminde ateşlenerek geçirdiği havale yüzünden menenjit olan Mustafa Dönmez’e Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından akülü üç tekerlekli motosiklet hediye edildi. Yaşadığı menenjit hastalığı nedeni ile yüzde 70 oranında engelli olan Dönmez’in çocukluğundan bu yana zor bir yaşamı varken bir de üzerine babasını kaybetti. 1985 doğumlu Mustafa Dönmez 2 yıl önce kaybettiği babasının yerini alarak 2 kız kardeş ve annesinin sorumluluğunu taşımaya başladı.

Babasının ölümünden dolayı bağlanan maaş ile evinin geçimini sağlamaya çalışan annesine destek olmak için engelli vücudu ile evlerinde yetiştirdikleri hayvanlarını otlatmaya götüren Mustafa her şeye rağmen hayatında ki tüm zorluklara göğüs gererek annesi ve kız kardeşleri için yaşama dört elle sarıldı. Mustafa’nın verdiği onurlu yaşam mücadelesini duyarlı vatandaşlar sayesinde öğrenen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Mustafa’ya verilebilecek en güzel hediyenin hemen temin edilerek kendisine teslim edilmesi talimatını verdi. En kısa süre içerisinde temin edilen Mustafa’nın hediyesini kendisine hazırlanan sürpriz ile Nazilli Belediyesi Hizmet Binasında hediye eden Haluk Alıcık her şeye rağmen hayata sımsıkı sarılan engelli, ancak fedakâr gençten her kesin kendine pay çıkarması gerektiğine önemle vurgu yaptı.

Aracın nasıl kullanılacağına dair bilgileri Dönmez’e aktaran Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “kardeşimizin engelli olmasına rağmen tüm sorumlulukları üstlenmesini takdir ediyorum bir evin sorumluluğunu böyle bir durumda üstlenmek herkesin yapacağı şey değildir. İmkanlarımız elverdiği sürece tüm engelli arkadaşlarımıza yardımcı olacağız onların mutluluğu bizim için önemli, bir gün bizimde böyle bir duruma düşmeyeceğimizin garantisini veremeyiz. İşte bu yüzden vicdanımızı hiçbir zaman bir yerlerde bırakmamalı, birlik beraberlik sevgi ve saygı ile yaşamayı düstur edinmeliyiz. Yaratılanı yaratandan ötürü sevip sahip çıkmalıyız” dedi.

Mutluluğu gözlerinden okunan Mustafa Dönmez Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve Nazilli Belediyesine teşekkür etti.
Kaynak: İHA