Filistinli 4 Yolcunun Mısır'da Kaçırılması

Gazze'de kadınlar, geçen yıl Mısır'da kaçırılan 4 Filistinli gencin bulunması için eylem yaptı.

Gazze'de kadınlar, geçen yıl Mısır'ın Kuzey Sina vilayetinde kaçırılan 4 Filistinli gencin bulunması için eylem düzenledi.

Hamas'ın kadın kollarının Gazze'deki Meçhul Asker anıtı önünde düzenlediği gösteride, Mısır'da kaçırılan Filistinli gençlerin bulunması talep edildi.

Üzerinde 'Üzerinden bir yıl geçti. Nereye kadar?' yazılı pankartlar taşıyan eylemciler, Mısır makamlarından konuyu açıklığa kavuşturmasını istedi.

Hamas'ın kadın kolları yetkilisi Reca el-Halebi, gösteride yaptığı konuşmada, 'Bugün, kaçırılan gençlere destek için buradayız. El-Cezire dün, kaçırılanların Mısır hapishanesinde olduğuna dair fotoğraf yayınladı. Bu kişiler, bir yıldır Mısır topraklarında kayıp.' dedi.

Halebi, 'Mısır rejiminin, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na mensup 4 genci kaçırmasını kınıyoruz. Mısır rejimi, silahını işgalci İsrail'e doğrultan Kassam Tugayları'na neden savaş açtı. Mısır rejimi, bu gençlerin Kassam Tugayları'ndan olduğunu ve Mısır topraklarında hiç bir eylem yapmadıklarını biliyor. Bunu Gazze karşıtı bir politika için yapıyor.' diye konuştu.

Mısır'ın Refah Sınır Kapısı'ndan Kahire Havalimanı'na giden bir yolcu otobüsü, 19 Ağustos 2015'te ateş açılarak durdurulmuş ve otobüsteki 4 Filistinli genç kaçırılmıştı.

Katar merkezli El-Cezire kanalı, dün bir hapishanede çekilen fotoğrafı yayınlayarak, fotoğrafta görülen kişilerden 2'sinin Sina'da kaçırılan gençler olduğunu belirtmiş, şahısların yüzlerinin net görünmediği fotoğraftaki mekanın ise Mısır'ın başkenti Kahire'de bir hapishane olduğunu ileri sürmüştü.
Kaynak: AA