Fener Rum Patriği Bartholomeos Kirazlı Manastırı'nda Dua Etti

Bartholomeos: 'Dünya, son yıllarda terörle uğraşıyor. Bugün, burada, dünyanın terörden kurtulması için dua ettik'

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Balıkesir'in Erdek ilçesindeki Kirazlı Manastırı'nda tüm dünyada terörün bitmesi için dua etti.

Kirazlı Manastırı'na gelen Bartholomeos, Yunanistan'dan gelen çok sayıda kişinin yanı sıra bölge halkının da katıldığı ayini yönetti.

Daha sonra katılımcılara hitap eden Bartholomeos, restorasyonu yapılan manastırda mübadelenin ardından ikinci kez ayin düzenlenmesinden mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Ayine ilçe yöneticilerinin de katılmasının birlik ve beraberlik anlamında örnek gösterilebileceğini ifade eden Bartholomeos, şunları kaydetti:

'Bu ayinin düzenlenmesine verdiği manevi destek nedeniyle Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı'ya teşekkür ederim. Ayrıca, emniyet görevlileri de bu ayinin düzenlenmesine yardımda bulundular. Onlara da teşekkür ediyorum. Dünya, son yıllarda terörle uğraşıyor. Bugün, burada, dünyanın terörden kurtulması için dua ettik. Ayrıca, büyüklerimizin sağlığı için dua yaptık. Bugün, aramızda bulunan Müslümanlara da teşekkür ediyor, yaklaşan Kurban Bayramlarını kutluyoruz. Gelecek yıl, yine burada 23 Ağustos'ta yapacağımız ayinde buluşmayı diliyoruz.'

Bartholomeos'un yönettiği ayine, Yunanistan'dan gelen konukların yanı sıra Erdek'ten de çok sayıda vatandaş katıldı.
Kaynak: AA