Ereğli Tarım Fuarı Açıldı

Konya’nın Ereğli ilçesinde bu yıl ilki gerçekleştirilen Tarım ve Hayvancılık Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Ereğli Tarım Fuarı Açıldı
Perşembe Pazarı alanında açılan fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren Toprak Ana Şirketi organizatörü Hakan Özgenç, "Ereğli’de bu yıl birincisini düzenleyeceğimiz fuarımızın büyük mimarı Belediye Başkanımız Sayın Özkan Özgüven olmuştur. Sayın Başkana ve belediye personeline verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Fuar’a 6’sı yurt dışından, 22’si Ereğli’den olmak üzere toplam 80 firmanın katıldığını belirten Özgenç, "Bir Ereğlili olarak böylesine kapsamlı bir çalışmayla bir ilke imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, Ereğli’nin kabuğunu kırmasını istemeyen insanların olduğunu belirterek, bu insanların destek vermek yerine sürekli eleştiriler ile engelleme gayretlerini üzülerek izlediklerini ifade etti.

Ereğli’de bu yıl ilki gerçekleştirilen fuarın Ereğli tarımı ve hayvancılığı için önemine değinen Başkan Özgüven, “Ereğli’de çeşitli dönemlerde ve farklı farklı alanlarda yapılan bu organizasyon Ereğli’nin potansiyelini de görmemizi sağlayacak bir çalışmadır. Bu fuar ne belediyenin organizasyonudur, ne de bir başkasının. Bu Ereğli’nin dışa açılan bir penceresidir. Bu alanda 80 firma kendi çalışmalarını ve tarımsal alandaki gelişmeleri gözler önüne seriyor. Ancak bakıyoruz Sanayi ve Ticaret Odası ile Borsa dışında hiç kimsenin umurunda değil. Seçilmişleri, odaları ve STK’ları bu noktada kınıyorum. Üreten ve gelişen bir Ereğli’yi istiyorsak, Ereğli adına atılacak her adımda köstek değil, destek olmalıyız. Bu çalışma aynı zamanda Ereğli’nin her zaman tarım ve hayvancılık noktasında ön planda olduğunun söylemini ortaya çıkartacak bir çalışmadır. Ancak bazı kurum ve kuruluşların özellikle seçilmişlerin bu fuara neden katılmadıklarını anlamış değiliz. Ereğli’de yapılacak olan bu etkinlik Ereğli’nin tarım ve hayvancılık hayatı açısından son derece önemlidir” dedi.

Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ise yaptığı konuşmada, “Türkiyemiz 15 Temmuz’un ardından zor bir süreçten geçiyor. Terör, insanları umutsuzluğa sevk etmek ve huzursuzluk çıkartmak gayesi ile faaliyetlerini sürdürüyor. Böylesi bir durumda açılan bu fuarın insanların geleceğe yönelik iyimser bakışlarını, moral ve motivasyonunu artırıyor. Bunun için fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkan Yardımcısı Agah Taşkın’ın yaptığı dua ile açılış kurdelesi kesildi. Ereğli, Halkapınar ve Emirgazi’den gelen konuklar tarım ve hayvancılık alanında yapılan yenilikleri, tarım araçlarını ve tarımsal üretimle elde edilen gıda maddeleri reyonlarını ziyaret ederek firmalar hakkında bilgi alış verişinde bulundular.

Fuar açılışına Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Halkapınar Kaymakamı Erdal Çetinbaş, Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkcı, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, AK Parti İlçe Başkan Vekili Veysel Özince, İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç, Halkapınar Milli Eğitim Müdürü Nizamettin Tezcan, İlçe Tarım Müdürü Orhan Soylu, Konya DSYB Başkanı Edip Yıldız, Ticaret Borsası Başkanı Zekeriya Ünlü, Ticaret Odası Başkanı Enver Bozkurt, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA