'Emek Ve Demokrasi İçin Güç Birliği' Eylemi

Adana’da sivil toplum kuruluşları, darbe girişimine ve OHAL’e tepki göstermek amacıyla eylem yaptı.

'Emek Ve Demokrasi İçin Güç Birliği' Eylemi
“Emek ve Demokrasi için Güç Birliği” sloganıyla Atatürk Parkı’nda toplanan çok sayıda sivil toplum kuruluşuna CHP Adana Milletvekilleri İbrahim Özdiş ve Zülfikar İnönü Tümer de destek verdi.

Burada kurumlar adına basın açıklamasını okuyan Adana Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Ökten, “Ne askeri darbe, ne sivil darbe, ne OHAL, ne tarikat, ne cemaat, ne şeriat istiyoruz. Terörü ve terör örgütlerini lanetliyor, tam bağımsız, laik, demokratik, baskı, şiddet ve terörün olmadığı bir Türkiye’de yaşamak için güçlerimizi birleştiriyoruz” dedi.

Askeri ve sivil tüm darbe ve darbe girişimlerini lanetlediklerini ifade eden Ökten, “Darbenin karşısında olduğumuzu net bir şekilde bir kez daha ifade ediyoruz. Anayasal düzene karşı bu kadar ağır girişimde bulunan darbecilerin, onlara destek olanların hak ettikleri en ağır cezaları hukuk devleti içerisinde kalınarak almalarını desteklemekteyiz. Ancak kurunun yanında yaşın yanmamasını, sürek avının devam ettirilmemesini, darbeyle hesaplaşma adı altında ülke demokrasisine, hukuk devletine ve temel hak ve özgürlüklere darbe vurulmamasını da istemekteyiz. Bizler biliyoruz ki darbeler, bir ülkede demokrasiyi ortadan kaldırır, baskı sürecini arttırır, özgürlükleri kısıtlar, tüm muhalif unsurların sesini keser, insan haklarını engeller. Bizler şiddete dönüşmeyen her türlü düşünce ve ifade özgürlüğünün olduğu, kuvvetler ayrılığının hakim olduğu, adaletin herkese hakim kılındığı, toplumsal huzur ve barışın sağlandığı, kurum ve kurallarıyla işleyen bir parlamenter demokrasiden yana olduğumuzu bunun için de laik, demokratik, bağımsız, özgürlükçü bir parlamenter Türkiye Cumhuriyeti için demokrasimize sonuna kadar sahip çıkacağımızı bildiririz” diye konuştu.

Ökten, “Tarihleri darbelerle mücadele içerisinde geçen, birçok bedeller ödeyen emek ve demokrasi güçleri olarak darbe karşıtı tutumumuz dün de bugün de nettir. Biliyoruz ki, bu gidişatı ancak emekten, demokrasiden, laiklikten, barış ve kardeşlikten yana güçlerin mücadelesi durdurabilir. Bu bilinçle ülkemizin geleceğine sahip çıkmak, demokrasiyi, laikliği, bağımsızlığı, barışı, eşitliği, özgürlüğü, adaleti savunmak ve gerçek kılmak için bir araya geliyor, omuz omuza veriyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA