Denizli'de Eğitim Yatırımları

Hayırsever iş adamı Başer ile anaokulu yapımı için protokol imzalandı.

Denizli'de daha önce 3 okul ve bir derslik yaptıran hayırsever iş adamı Seyfi Başer ile 5 derslikli anaokulu yaptırması için protokol imzalandı.

Vali Ahmet Altıparmak, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, iş adamına teşekkür ederek, bunun diğer ekonomik durumu iyi olan insanlara örnek olmasını diledi.

Devletin gücünün eğitim yatırımları için yeterli olduğuna ama hayırseverlerin katkıları ile yatırımların daha hızlı yapılabildiğine dikkati çeken Altıparmak, 'Birçok yerde ikili eğitim alan yerlerin tekli eğitime geçmesi, okul olmayan bölgelerdeki ihtiyacın karşılanması adına hayırseverlerin katkıları önemli. Bu aynı zamanda bir kısmet işidir, herkese nasip olmaz.' dedi.

İmzalanan protokolle Göveçlik Mahallesi'nde 10 bin 127 metrekare alan üzerinde 1 milyon liraya yaptırılacak 5 derslikli okula iş adamının eşi Aynur Başer ve kardeşi Yavuz Başer'in eşi Feza Başer'in isminin verileceği belirtildi.

İş adamı Seyfi Başer, Denizli'de daha önce Ekrem Başer İlkokulu, Ayşe Mürüvvet Başer İmam Hatip Lisesi ile Hatipzade Veli Başer Anadolu İmam Hatip Lisesini yaptırmış, İşadamları Endüstri Meslek Lisesine derslik kazandırmıştı.

Kaynak: AA