CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran Açıklaması

'Türkiye'ye yönelik IŞİD merkezli cihatçı terör tehdidi var, bunun için de cihat adı altında yurt dışına savaşa gidilmesi yasalara göre suç haline getirilmeli'.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Türkiye'ye yönelik DAEŞ tehlikesinin büyüdüğünü belirterek, 'cihat için' başka ülkelere gidişi engellemek için caydırıcı cezalar verilmesini istedi.

Dikili'de partisinin ilçe teşkilatı ile Dikili Belediyesini ziyaret eden Cankurtaran, düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

DAEŞ terör örgütünün Türkiye'de son iki yıldır, 14 saldırı gerçekleştirdiğini bu saldırılarda 262 vatandaşımızın katledildiğini söyleyen Cankurtaran, son olarak Gaziantep'te saldırıyla katliam gerçekleştirdiğini anımsattı.

'Türkiye'ye yönelik IŞİD merkezli cihatçı terör tehdidi var.' diyen Cankurtaran, şöyle devam etti:

'Bu sadece operasyonlarla engellenebilecek bir tehdit değil. Bu örgütlerin taban bulmasının önüne geçilmeli. Bunun için de cihat adı altında yurt dışına savaşa gidilmesi yasalara göre suç haline getirilmeli. Önlem alınmazsa ülkeye dönüş yapmış olsa dahi cihatçı örgütlerle bir şekilde bağı süren ve eli silah görmüş binlerce insan oluşur. Bu sakıncalı bir durum. Bunlar fiili bir eyleme girmezse dahi kendileriyle temas kuracak olan yabancı cihatçıların da ülkede barınmasını kolaylaştırırlar, yeni eylemlerin önünü açarlar.'

Avrupa Birliği (AB) ile yapılan 'mültecileri geri kabul anlaşmasının' ardından Dikili'deki 'Mülteci Geri Kabul Merkezine' vatandaşların tepki gösterdiğini savunan Cankurtaran, 'Turizm cenneti Dikili, mülteci merkezi olmamalı. Mülteci merkezi daha uygun bir yere taşınmalıdır.' diye konuştu.
Kaynak: AA