Çaya Düşen Torununu Ve Kızlarını Kurtarmak İsterken Boğuldu

Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde ailesiyle piknik yaptığı sırada dengesini kaybederek Kelkit Çayı'na düşen torununu ve onu kurtarmak için çaya atlayan kızlarını kurtarmak isteyen kişi boğuldu.

Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde ailesiyle piknik yaptığı sırada Kelkit Çayı'na düşen torununu ve onu kurtarmak için çaya atlayan kızlarını kurtarmak isteyen kişi boğularak yaşamını yitirdi.

Alınan bilgiye göre, Zeki Cengiz (55), kızları Rabia Özbek (28) ve Serpil Kepenek (24), torunu Hürnaz Özbek (10) ve bazı yakınlarıyla Kelkit Çayı kenarında piknik yapmaya gitti. Ailenin piknik yaptığı sırada suyun kenarında gezen Hürnaz Özbek bir anda dengesini kaybederek çaya düştü.

Kızının çaya düştüğünü gören anne Özbek ile teyze Kepenek suya atladı. Kızları ve torununun suda sürüklendiği gören dede Cengiz de onları kurtarmak için çaya girdi. Bir süre çayda sürüklenen aileden küçük kız, annesi ve teyzesinin yardımıyla sudan çıkartılırken, Rabia Özbek ve Serpil Kepenek akıntıda sürüklenmeye başladı. Özbek ve Kepenek çevrede piknik yapanlar tarafından kurtarılırken Zeki Cengiz suda kayboldu.

Bilgi verilmesi üzerine bölgeye AFAD ve Suşehri Belediyesi kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekipler yaptıkları çalışmalar sonucu Cengiz'in cesedini suya düştüğü yerden yaklaşık 1,5 kilometre ötede bir kaya kenarında buldu. Cesedi sudan çıkartılan cenaze, Koyulhisar İlçe Hastanesi morguna kaldırıldı.

Cengiz'in olay yerinde bulunan yakınları fenalık geçirdi.

Kaynak: AA