Bitlis'in Yöresel Yemeği İstanbul'da Tanıtılıyor

Bitlis’in Tatvan ilçesinde doğan ve İstanbul’da yaşamını sürdüren Candan Baş isimli ev kadını, memleketinin yöresel yemeği olan içli köfteyi İstanbul’da tanıtıp satışını yapıyor.

Bitlis'in Yöresel Yemeği İstanbul'da Tanıtılıyor
İçli köfte yapmaya ne zaman ve nasıl başladığını anlatan Baş, zaman geçtikte bu işten para kazandığını, hatta fuar ve festivallere katılarak Bitlis’in bu meşhur yemeğini tanıttığını belirtti.

Bitlislilerin düzenlediği piknikte üç yüz tane içli köfte yaparak piknikçilere ikram etmesiyle bu işe başladığını ifade eden Candan Baş, “Oradaki her masaya ikramlarımı sundum. Öyle beğeni aldı ki sonrasında bir arkadaşım bunların satışını yapmamı önerdi. Önceleri ben eşe dosta nasıl parayla köfte yaparım diye düşündüm. Hemen facebooktaki şahsi hesabıma içli köfte satışları başlamıştır diye duyuru yazdım. Bir gün sonra memleketlimiz olan ancak hiç tanımadığım ressam bir arkadaş arayıp sipariş verdi. 2 kilo içli köfte istedi. O an ki hislerimi anlatamam” diye konuştu.

Eşinin kendisine bu işten vazgeçmesini ve malzemelerin ziyan olacağını söylediğini belirten Baş, “Vazgeçmeyecektim o ilk yaptığım içli köfte sonrasında kazandığım 50 TL bana milyarlar kazanmışcasına güvenimi arttırdı. Daha sonra gelen arkası kesilmeyen siparişler, sayfamdaki övgü dolu sözler, beğeniler kendimi gün geçtikçe güçlü hissetmemi sağladı. Bundan daha güzel bir kazanç olamaz herhalde. Kendime ait bütün ihtiyaçlarımı karşılıyor üstelik eşime de evime de katkıda bulunuyorum. Bu da benim işime dört elle sarılmamı sağlıyor. İnanın çok mutlu ve çok huzurluyum. Bir gün telefonum çaldı. Bir bayan benimle tanışmak istediğini söyledi.

Adresimi verdim ve on dakika içinde hanımefendi geldi. Şaşırdım davet ettim, rahat koltuğu olan ve bir odayı andıran mutfağıma buyur ettim. Aslında direkt salona misafir edecektim ancak oğlumun arkadaşlarının olması sebebiyle seve seve kabul etti. Ben kahvelerimizi yaptım, sohbet ettik ve ayrılırken bana şunu itiraf etti. Hanımefendi çok titiz biriymiş. Özellikle mutfağımı ve tırnaklarımı kontrol etmeye gelmiş. Benim tesadüf olarak mutfakta ağırlamamı çok büyük şans olarak gördü ve içinin çok rahat olduğunu ifade ederek ayrıldı. Anımdan da anlaşılmış olacağı gibi hijyene çok önem veriyorum. Bu en fazla dikkat ettiğim bir husustur. Düzenime gelince siparişlerime göre bir düzen hazırlıyorum kendime. Kimisi kendisi gelip alıyor. Kimisine de yol paramı da talep ederek ben kendim takdim ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA