Balık Avı Yasağı Kalktı Oltalar Suyla Buluştu

Kars'ta 15 Mayıs'ta başlayan balık avı yasağının sona ermesiyle vatandaşlar dere ve göllerde balık avlamaya başladı.

Av yasağı yaklaşık 3 aylık aradan sonra sona erdi. Sarıkamış Deresi, Kars Çayı, Selim Bayburt Baraj Gölü, Çıldır, Aktaş, Arpaçay baraj gölü ve akarsularda amatör balıkçılar balık tutmaya başladı.

Kars Orman ve Su İşleri İl Müdürü Murat Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balık avı yasağının kalktığını belirterek, vatandaşların kurallara uygun şekilde avlanması gerektiğini söyledi.

Amatör balıkçılar ve vatandaşların doğal yaşamı tahrip etmeden bilinçli avlanmalarının ekolojik dengeyi koruyacağını ifade eden Doğanay, şunları kaydetti:

'Su ürünlerinin yaşama ortamlarını korumak ve av yasağının amacının balık türlerinin çoğalmasını temin ederek, doğal dengeyi koruyarak sürdürülebilir avcılığı sağlamak için yapıldığı bilinciyle hareket etmemiz lazım. Vatandaşlarımızın özellikle milli parklar ve yasak olan ormanlık alan içinde kesinlikle avlanmamaları gerekir. Göllerde, derelerde, bayıltıcı uyuşturucu ve öldürücü aletler ile balık tutmak kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında gerekli cezai işlem uygulanacaktır.'

Doğanay, amatör balıkçılık belgesi olmayanların kesinlikle avlanamayacağını hatırlatarak, avlanma yasağına uymayanların, Kabahatler Kanununa göre 210 ile 708 lira para cezasına çarptırılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA