Aktif Bank'a Ar-Ge Merkezi Belgesi

Aktif Bank, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen Ar-Ge Merkezi Belgesi'ni almaya hak kazandı.

Banka açıklamasına göre, Aktif Bank ve iştiraklerinin yanı sıra sektöre de hizmet veren Aktif Bank Bilgi Teknolojileri ve Operasyon Grubu'nun başvurusunu olumlu değerlendiren Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Aktif Bank'ın Ar-Ge Merkezi Belgesi almaya hak kazandığını açıkladı.

Son 4 yılda ulusal ve uluslararası organizasyonlarda 86 ödül kazanan Aktif Bank, perakende bankacılık, kurumsal bankacılık ve özel bankacılık kategorilerindeki çeşitli hizmetlerin yanı sıra, Ekent, NKolay Ödeme Kuruluşu, Sigortayeri, Asset Sportif ve PAVO gibi çok sayıda iştiraki için kapsamlı Ar-Ge yatırımları ve projeler gerçekleştiriyor. Aktif Bank, Ar-Ge Merkezi Belgesi kazanmasının ardından üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde daha fazla proje geliştirecek. Ayrıca, Aktif Bank ve bankacılık sektörüne hizmet edecek inovasyon çalışmalarına daha geniş kaynak ve zaman ayıracak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aktif Bank Üst Yöneticisi (CEO) Serdar Sümer, şunları kaydetti:

''Yeni Nesil Bankacılık' şeklinde adlandırdığımız bankacılık yaklaşımımız doğrultusunda, hem kendi iş yapış biçimimizi hem de sektörün alışkanlıklarını değiştirecek inovasyon projelerine önem veriyoruz. Şubeleşerek değil alternatif dağıtım kanallarıyla daha fazla ihtiyaca daha kesin çözümler sunmaya çalışıyoruz. Yapılmış işleri tekrarlamak ya da taklit etmek yerine ihtiyaca en uygun çözümü üretmek ve yeni bir bakış açısıyla müşterilerimizin karşısına çıkmak için gayret ediyoruz.140 kişilik güçlü ve deneyimli bir insan kaynağı ile Bilgi Teknolojileri birimimizin çalışmaları hem kendi müşterilerimize hem de sektöre çözümler üretiyor. Çok zorlu bir değerlendirme sürecinin ardından aldığımız Ar-Ge Merkezi Belgesi bu açıdan bizleri çok mutlu etti.

Sektörde bu belgeye sahip iki bankadan biri olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu gelişme sonrasında Ar-Ge alanındaki sorumluluğumuzun daha da arttığını hissediyoruz. İhtiyaca doğrudan karşılık veren ve müşterilerimize ve ekonomiye katma değer üreten nitelikte ürün ve hizmetler geliştirmeye ve bu alanda yatırımlarımızı artırmaya devam edeceğiz.'

Kaynak: AA