AK Partililer Basın Mensuplarıyla Kahvaltıda Buluştu

AK Parti Kırıkkale Teşkilatı ve Milletvekilleri basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldiler.

AK Partililer Basın Mensuplarıyla Kahvaltıda Buluştu
AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir’in organize ettiği kahvaltılı basın toplantısı Yahşihan İlçesinde bir cafede gerçekleştirildi.

Toplantıya AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Adullah Öztürk ve Mehmet Demir, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Çaykara ile ilçe ve belde belediye başkanları atıldı.

Toplantıda 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşananlar, darbenin ardından FETÖ terör örgütüne yönelik operasyonlar, Kırıkkale’deki durum ve Kırıkkale’nin ekonomik, siyasi ve sosyal durumu konuşuldu. Milletvekiller önce birer kısa konuşma yaptılar daha sonra ise gazetecilerin sorularını cevaplandırdılar.

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, "15 Temmuz’da bir darbe kalkışması yaşandı. Ancak milletimiz dirayeti ile bunun önüne geçti. Şimdi bütün kurumlardan darbecilerin izleri silinmeye çalışılıyoruz ancak bu hiçte kolay değil. 40 yıllık bir birikim hemen temizlenmez. Milletimiz dirayeti ile bunu önledi. Temizlik kurumlarda değil sadece siyasette de olmalı. Tüm siyasi partiler temizlenmeli” dedi.

AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay da, "15 Temmuz’da milli iradeye büyük darbe vurulmak istendi. Ancak hepimiz bir ve bütün olarak buna engel olduk. Şu anda sıkıntılı süreci aşmaya çalışıyoruz. Darbe girişimi ile milli iradeyi yıkamayanlar şimdi Elazığ ve Gaziantep saldırıları ile bunu yapmaya çalışıyor. Ama bunu başaramayacaklar” diye konuştu.

Programı organize eden AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir’de milli iradenin önemine değinerek, “Herkes milletin ne kadar asil olduğunu 15 Temmuz darbe girişiminde gördü. 16 Temmuz’da aydınlığa uyandık. Bu asil millet meydana koştu hemen. Bu millete bomba yağdıranlar hak ettikleri cezayı çekmeli. Ölüm bile onlar için ödül olur” şeklinde konuştu

Milletvekili Demir, Kırıkkale’de ve parti içinde yer aldığı öne sürülen FETÖ terör örgütü üyelerinin durumu konusundaki bir soruya, “Arkadaşlar biz 1 Kasım seçimlerinde herkese oy istemeye gittik. Bunlara da gittik. Bize açıkca, ’Bizim Erdoğan ile kavgamız ve husumetimiz var, size oy vermeyeceğiz” dediler. Bunu yüzümüze söylediler. Kimseyi lekelemeye gerek yok. Fetöcüler kim bunu herkes biliyor, sizler de biliyorsunuz. İş adamlarını, ticaret erbaplarını yormaya kimsenin hakkı yok. Bu işin içinde olan varsa cezasını çeksin, çekmeli” diye konuştu.

Milletvekili Abdullah Öztürk ise “Ortadoğu coğrafyası zor bir coğrafya. Bizim bölgemiz de öyle. 100 yılda bir haritalar yeniden çiziliyor. Arap baharı ile başlatılan süreçte Türkiye son duraktı. Ama burada başaramadılar. Türkiye’de milletin asaletini ve dirayetini hesaba katmadılar. Süreç bitmiş değil. Devam ediyor bu süreç ama hükümetimiz de gereğini yapıyor. Biz de ilimizdeki bu örgüt mensuplarını ortaya çıkarıyoruz. Mağdur olanlar varsa gözaltına alınacaklardır, cezalarını çekeceklerdir” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Abdullah Öztürk’de bir soru üzerine, örgüt üyelerinin siyasetin içinden de temizlenmesi gerektiğini, ancak kurunun yanında yaşın da yakılmamasını istedi.

Milletvekili Ramazan Can’da 15 Temmuz darbe girişiminden bahsederek, "100 yılda olacak hadiseler 1 yılda cereyan etti. Uluslararası örgütler ve FETÖ el ele vererek milli iradeye kastettiler. Ancak milletimiz milli iradeye sahip çıktı. Çin’de darbe girişiminde tankın önüne çıkan bir kişi sembol oldu. Makul bir direniş dediler buna. Ama bizde her yerde bunun örnekleri vardı, millet tankın önüne yattı ama sadece darbe girişimini kınamakla yetindiler. Bu bir darbe değil, terör örgütü saldırısıdır. Demirel’in bir sözü vardır, “Türkiye’yi idare emek kolay yönetmek zordur” diye. Bunu bizim Başbakanımız kendisini ziyaret ettiğinde söylemişti. “Siz Türkiye’yi yönetmeye talip oldunuz işiniz zor” demişti. Biz buna talip olduk. Milletimizin destansı duruşuyla bu badireyi atlattık. Şimdi bunlar bu işi başkasına devrettiler. Ancak ümitkar olun, güzel günler bizi bekliyor. Birlik ve beraberlikle aşmayacağımız sorun yok” şeklinde konuştu.

Ramazan Can bir soru üzerine teşkilatın durumu ve vekillerin çalışmaları konusunda bilgi vererek, “Kırıkkale milletvekileri olarak birlik ve beraberlik içindeyiz. Herkes bize mecliste gıpta ile bakıyor” dedi.

Örgütle mücadele konusunda da bilgi veren Can, "Örgüt amacına ulaşamadı. Şimdi taşeron değişti, iç savaş çıkarmaya çalışıyorlar. Milletimizin birliği büyük bir zenginlik. Bunlar bunu yanlış gördü. Ama milletimiz de fotoğrafı gördü. Bunlara ve teröre yönelik mücadele sonuna kadar devam edecek” diye konuştu.

Bir soru üzerine partideki yapılanma ve istifalar konusunda bilgi veren AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay, "Bir arkadaşımız milletvekilimizle ilgili paylaşımı beğenmiş, sonra da o beğeniyi kaldırmış. Bunun yanlışlıkla olduğunu söyledi ancak genel merkezle görüşerek istifasını istedik ve o da istifa etti. Bir arkadaşımız ihraç edilecekti, il değişikliği dolayısıyla kendisi istifa etti. Bir başka arkadaşımız da kendisi istifa etti. Yahşihan ilçe başkanımız görevinde. Şu anda partiden ihraç yok. Bir meclis üyemiz ve bir yönetim kurulu üyemiz gözaltına alındı. Meclis üyemiz serbest bırakıldı, yönetim kurulu üyemiz de denetimli serbestlikle dışarı çıktı” diye konuştu.

İl Başkanı Akçay, kendilerinden bu konuda görüş alınıp alınmadığının sorulması üzerine, “Biz herhangi bir konuda beyan belirtmeyiz. Ben sadece adil ve adaletli yargılama yapılması gerektiğini söylüyorum. 15 Temmuz darbe girişiminde kim varsa hak ettiği cezayı çeksin, suçsuz olan masumlar da ceza görmesin diyorum” ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin bazı soruları üzerine bir açıklama yapan Milletvekili Ramazan Can,"Arkadaşlar, bu örgüt bağımsızlığımıza kasteden bir örgüt. Bunun bir çok ayağı var. STK’ları var mesela. Buralara mesafeli olanlar olmayanlar ortaya çıkar. At izi it izine karışmasın. Siz sosyal medyadan yapılan bazı paylaşımlara bakmayın. O paylaşımların hepsinin peşine düşülecek diye bir şey yok. Değerlendirme yapılacak. Bunlar hep tanıdığımız bildiğimiz kişiler veya onların kardeşleri, akrabaları. Ama bir gerçek var ki, bunlar kafamıza bomba yağdıran kişiler aynı zamanda. Sizin de bildiğiniz varsa şikayet edin, ihbar hattı var. Ancak 17-25 Aralık bir milattır. Partide de kim varsa örgütle ilgili gereği yapılacaktır” dedi.

Milletvekilleri, Kırıkkale’ye yönelik çalışmalarından da açıklamalardabulunarak meclisin tatile girmesi ile birlikte iki günlük bir program kapsamında Kırıkkale’nin tüm ilçelerini dolaşarak hem çalışmalar konusunda vatandaşı bilgilendireceklerini ve hem de ilçe ve beldelerin, vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyeceklerini söylediler.

Kırıkkale’ye askeri birlik getirilmesi konusunda da bir açıklamaya yapan Ramazan Can, Başbakan ile görüştük. Kırıkkale’ye askeri birlik getirilmesi konusuna soğuk bakıyor. Bu birliklerin daha uzak yerde olmasını istiyor. Ancak bizim de başka taleplerimiz oldu. Sayın Başbakan yakın zamanda Kırıkkale’ye geleceğini bildirdiğini kaydetti.

Toplantıya Kırıkkale’de bulunan yerel gazeteler ve haber sitelerinin imtiyaz sahipleri ile genel yayın yönetmenleri, yazı işleri müdürleri ve köşe yazarları katıldı.

Toplantıda ayrıca ulusal haber ajanslarının temsilcileri de hazır bulundu.
Kaynak: İHA