'Acarlar Bir Doğa Senfonisi Oluyor' Projesi

Karasu ilçesindeki Acarlar Longozu yenilenecek.

Karasu Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Kaymakamlık ile Karasu Belediyesince hazırlanarak MARKA'ya sunulan 'Acarlar Bir Doğa Senfonisi Oluyor' Projesi'nin, desteklenmeye değer görülen projeler arasında yer aldığı bildirildi.

Değerlendirme sürecinin 18 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleşen yönetim kurulu toplantısıyla tamamlandığı bildirilen açıklamada, 'Projeyle Acarlar Longozu'nun tanıtımı çevresinin iyileştirmesi ve fiziksel anlamda yenilenmesi amaçlanıyor. Proje bütçesinin yüzde 75'i MARKA tarafından hibe olarak, kalan yüzde 25'ini ise Karasu Belediyesi karşılayacak.' ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, proje kapsamında yeni bir yürüyüş yolu yapılacağı, zeminin ahşapla kaplanacağı ve ahşap korkuluklar ile mahyalar olacağı belirtilerek, şunlara yer verildi:

'Yürüyüş yolunun sonuna yeterli büyüklükte bir seyirlik terası yapılacak. Acarlar Longozunun su altı ve su üstü tanıtım filmi yapılacak. Bunun dışında yürüyüş yolunun ışıklandırılması planlanıyor. Çöp kovalarının yerleştirilmesi, ziyaretçi merkezlerinin oluşturulması ki bu aynı zamanda turizm ofisi olacak. Halk Eğitim Müdürlüğünde, gerekse Kargem’de kadınların ürettiği ürünleri orada satışa sunulmasına imkan sağlanacak. Yarım kalan otopark tamamlanacak. Kamera sistemi kurulacak. Belirlenen yerlere yerleştirilecek kiokslardan hem resim, hem bilgi akışı olacak. Ziyaretçiler oranın nasıl bir yer olduğu konusunda bilgi edinecekler. Yol üzerine ahşap tanıtıcı tabelalar yerleştireceğiz. El broşürü ve kitapçıklar basılacak. Bölge halkı bilinçlendirilecek.'

Kaynak: AA