26. Akbank Caz Festivali

Festival, 1223 Ekim tarihlerinde müziğin farklı renklerini İstanbullu müzikseverlerle paylaşacak.

Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden Akbank Caz Festivali, 12-23 Ekim tarihlerinde İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.

Akbank Sanat'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, festival bu yıl 26. yılını kutluyor.

Müziğin farklı renklerini İstanbullu müzikseverlerle paylaşacak festival, bu yıl da farklı sosyal medya projelerine yer veriyor.

- 'Cazdan Filmler' sosyal medyada yayınlanacak

Festivalin bu yıl sosyal medya hesaplarında yayınlanacak en önemli kreatif işlerden biri ise 'Cazdan Filmler' ismini taşıyor. Galata Kulesi ve çevresinde geçen birbirinden bağımsız 6 filmden oluşan proje, 26 Eylül-1 Ekim tarihlerinde @akbanksanat Instagram hesabında yayınlanacak.

Her karede caz ve hayata dair farklı anlara odaklanan proje, takipçilerini sürprizlerle dolu bir maceraya davet ediyor. Filmlerin sonunda yer alan soruların yanıtlarını @akbanksanat, #AkbankCaz26 etiketiyle Instagram hesaplarında doğru olarak paylaşan kişileri ise festival biletlerinin yanı sıra Londra'ya gerçekleştirilecek bir caz yolculuğu bekliyor.

İllüstratif bir görsel dünyaya sahip filmlerin kurgusu AlphaDog, proje çizimleri Merve Atılgan, animasyonları Efe Okay, müzik ve ses tasarımı ise ödüllü besteci Başar Ünder'in imzasını taşıyor.

Festival ile ilgili ayrıntılı bilgiye, 'www.akbanksanat.com' adresinden ulaşılabilir.

Kaynak: AA