Sorgun'da İŞGEM Projesinin Temeli Düzenlenen Törenle Atıldı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırım Daire Başkanlığı, Sorgun Belediyesi, TÜMAŞ-SAFEGE Konsorsiyum’u ve Global Harita Ltd. Şti. temsilcilerinin katılımıyla Sorgun İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) yapım işinin temeli atıldı.

Sorgun'da İŞGEM Projesinin Temeli Düzenlenen Törenle Atıldı
Sorgun İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) alanında düzenlenen törene Sorgun Kaymakam Vekili Oğuzhan Sargın, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci ve davetliler katıldı.

Temel atma töreninde açılış konuşmasını yapan Ahmet Şimşek, eski buğday pazarında iş üretim merkezinin olduğunu belirterek “Avrupa birliği olanaklarından yararlanmak istedik ve Türkiye’de sadece bir tane belediyeye bu olanak sağlandı. 4 milyon 250 bin lira gibi kıymetli bir para inşallah istihdam olacak tabi ki bu projenin bir ekibi var. Başında Yusuf Yılgın olmak üzere İsmail Keskin var. Tabii ki bu projede en büyük destek sayın Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ’ ait kendisi sağ olsun bize çok fazla destek oldu. Avrupa birliğinin kriterleri çok farklı ve zor ama ekibimiz yılmadan çalıştı tüm istekleri eksiksiz yerine getirdi ve bugün burada bu projenin temel atma törenini yapabiliyoruz. İnşallah hayırlı uğurlu olacak ve kalkınmamıza büyük katkı sağlayacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleşti. Program İnşaat alanının gezilmesi, projenin anlatılması ve kesilen kurbanla son buldu.
Kaynak: İHA