Sinop Üniversitesinin Öğrenci Sayısı 10 Bin 176'Ya Ulaştı

Rektör Dalgın: '10 bin öğrenci sınırını kırmak bizim için önemli. Seneye hedefimiz bu rakamı 12 bin 500'e çıkarmak olacak'

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, yeni yapılan kayıtların ardından öğrenci sayılarının 10 bin 176'ya ulaştığını söyledi.

Dalgın, rektörlük binasında düzenlediği basın toplantısında, yeni akademik yıl öncesi üniversitedeki öğrenci sayısı ve akademik personel hakkında bilgi verdi.

Sinop Üniversitesinin Türkiye'de tercih edilen üniversiteler arasında yer alabilmesi için var güçleriyle çalışmaya devam ettiklerini belirten Dalgın, geçen yıl kendilerine koydukları 10 bin öğrenci bandını aştıkları için mutlululuk duyduklarını dile getirdi.

Prof. Dr. Dalgın, Sinop Üniversitesi ailesine 3 bin 473 yeni öğrencinin bu yıl itibarıyla katıldığına işaret ederek, şöyle konuştu:

'Gelen öğrencilerimiz inşallah burada umduklarını bulacaklar. Hem Sinopluların hoşgörülü yüzlerini görecekler, hem de onlara aradıkları kaliteli eğitimi vermek için el birliliğiyle çalışacağız. 10 bin öğrenci sınırını kırmak bizim için önemli. Seneye hedefimiz bu rakamı 12 bin 500'e çıkarmak olacak. Bir yıl sonrasındaysa yeni hedefimiz 15 bin sınırını aşmak. Hiç kuşkum yok ki bu hedeflerimizi gerçekleştireceğiz.'

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmaları kapsamında açığa alınan veya adli anlamda soruşturmaya tabii olan akademisyenlerin bulunduğunu anımsatan Dalgın, 'Muhtemelen öğretim elamanı açığımız olacak ama süreç içerisinde Yükseköğretim Kurulu ve Maliye Bakanlığının yeni öğretim elemanları alınması noktasında daha cömert olacaklarını tahmin ediyorum. Çok sıkıntı çekmeyeceğimizi düşünüyorum.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA