Sincan'da Haşereyle Mücadele Aralıksız Devam Ediyor

Sincan Belediyesi, yıl boyunca sürdürdüğü haşere ile mücadele çalışmalarına hız verdi. Sinek ve haşerelere karşı çalışmalar kesintisiz olarak sürerken tespit edilen üreme alanlarında da ilaçlama yapılıyor. Uçkun popülasyonlarının artış gösterdiği yaz aylarında etkin bir mücadele sergileyen ekipler, şehrin sokaklarını gece gündüz demeden ilaçlıyor. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere yapılan ilaçlama ile şehrin tüm bölgeleri dezenfekte ediliyor.

Sincan'da Haşereyle Mücadele Aralıksız Devam Ediyor
Gün içerisinde iki bölümde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, gündüz haşere üreme alanları ilaçlanıyor. Yıl içerisinde yapılan çalışmalar kapsamında tespit edilen kuyu, havuz, bodrum gibi üreme noktaları her gün ilaçlanarak kontrol altına alınıyor. Akşamları ise, araç üstü ULV makineleri faaliyete geçerek sokakların ilaçlanması sağlanıyor.

Çöp atma saatlerine dikkat edilmeli

Haşere ve sineklerin üremesinde en önemli etkenlerin başında çöp ve evsel atıklar bulunuyor. İlaçlama çalışmaları kadar vatandaşların çöplerini de en doğru zamanda dışarı çıkarması gerekiyor. Akşam 20.00 ile 22.00 saatleri arasında çıkarılması gereken çöpler, zamanından önce dışarı çıkarılması durumunda sinek ve haşere üremesi için uygun koşullar oluşuyor.

Yaz aylarında haşereyle mücadele ile ilgili açıklamada bulunan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Yaz sıcaklarının devam ettiği bu günlerde vatandaşımızın açık alanlarda daha rahat vakit geçirmesini sağlamak ve sineklerin verdiği rahatsızlıkları azaltmak için ilaçlama çalışmalarımız devam ediyor. Her gün gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sayesinde şehrimizi dezenfekte ederek, vatandaşımızın sağlığına tehdit oluşturacak unsurları ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA