Ödemiş'te Barbunya Festivali

İzmir Ödemiş’te Geleneksel Ovacık Barbunya Festivali düzenlendi.

Ödemiş'te Barbunya Festivali
Bıçakçı Mahallesi Muhtarlığı ve Bıçakçı Yardımlaşma Derneği tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş Belediyesi ve Beydağ Belediyesi’nin katkılarıyla barbunya ve kestanesiyle meşhur Bıçakçı Mahallesi’ne bağlı Ovacık Yaylasında Geleneksel Ovacık Barbunya Festivali düzenlendi.

Yoğun bir katılımın olduğu festivale CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Balbay, Tacettin Bayır, Atilla Sertel ve Özcan Purçu, belediyelerinin yetkilileri, çevre mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri ve çevre mahallelerden vatandaşlar katıldı.

“Yasımızı da birlikte tutacağız, bereketimizi de birlikte paylaşacağız"

Festivale katılan CHP’nin İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, “Ödemiş’in verimli topraklarında, yaylalarında toprağımızın verimi sayesinde insanlarımız bir araya geliyor. Biz yasımızı da birlikte tutacağız, bereketimizi de birlikte paylaşacağız. Bugün burada bölgenin önemli geçim kaynaklarından olan barbunya festivalini kutlarken aynı zamanda yasımız olan Gaziantep’i de andık. Biz birlikte güçlüyüz. Aynı şekilde bölgedeki kuruyan kestane ağaçları da yüreğimizi kuruttu. Çözüm noktasında bu konuyu yeniden Meclis’e taşıyacağım. Bursa’nın kestane şekeri çok meşhur. Ancak Ovacık’taki, Bıçakçı’daki, Hamamköy’deki kestaneliklerimiz olmasa Bursa’nın da kestane şekeri olmaz. Bugünkü festivale Sultanhisar’dan, Nazilli’den, Aydın’dan, Ödemiş’ten, Kiraz’dan, Beydağ’dan vatandaşlarımız katıldı.

Toprağın bereketi insanlarımızı bir araya getirdi. Emeği geçen ve katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Amacımız festivali büyütmek"

Festivalin organizatörlerinden Bıçakçı Yardımlaşma Derneği Başkanı Seçkin Sezgin de, “Yedi yıl önce köyümüzde benzer festivaller yapılıyordu. Sonra yapılmamaya başlandı. Dernek olarak köyümüzün, yaylamızın mahsulünü barbunyasını ve kestanesini tanıtmak amacıyla bu yıl yeniden Ovacık Barbunya Festivalini gerçekleştirdik. Bize destek olan, katkı sunan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, Ödemiş Belediyesi’ne, Beydağ Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Başkanlara, belediye temsilcilerine, hepsine ayrı ayrı sağ olun diyoruz. Amacımız emeğimizi, ürünümüzü tanıtmak, festivalimizi büyüterek devam ettirmek. Katılan ve katkı sunan, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yoğun katılımla gerçekleşen Ovacık Barbunya Festivali, siyasilerin vatandaşlarla görüş alışverişinde bulunmasından sonra, halk oyunları ve müzik gösterileriyle sona erdi.
Kaynak: İHA