Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Polonya'da

Nazarbayev, Polonya Cumhurbaşkanı Duda ile görüştü.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Polonya ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile bir araya geldi.

Kazakistan Cumhurbaşkanlığı basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in Polonya'ya gerçekleştirdiği resmi ziyareti kapsamında Polonya Cumhurbaşkanı Duda ile bir araya geldiği bildirildi.

Açıklamada, tarafların iki ülke arasındaki ticari ekonomik, yatırım, tarım, ulaşım, kültürel ve insani alanlarda işbirliği konusunda görüştüğü, gündemdeki konulara ilişkin görüş alışverişinde bulunduğu aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in, sıcak karşılama için Cumhurbaşkanı Duda'ya teşekkür ettiği ifadesine yer verilen açıklamada, 'Duda da Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in ziyaretinin iki ülke arasındaki ortaklık ve işbirliğini pekiştirdiğini ifade etti.' denildi.

İkili ve heyetler arası görüşmelerin ardından, Kazakistan ile Polonya arasında ekonomik, tarım ve bankacılık alanlarında işbirliği anlaşmalarının yanı sıra iki ülke hükümetleri arasında vatandaşların geri kabulü anlaşmalarının imzalandığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in, ziyareti kapsamında Kazakistan-Polonya İş Adamları Forumu'na da katılması bekleniyor.
Kaynak: AA