Fransa'da Roman Kampına Saldırı

Edirne Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Erdem Güyümgüler, kamplarda bulunan Romanların Fransız vatandaşlarından ayrıştırıldığını bildirdi.

Güyümgüler, Fransa'nın güneyinde Marsilya şehrindeki bir Roman kampına el yapımı bomba ve molotofkokteyli ile saldırı gerçekleştirilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Avrupa Birliği'ne üye olan bir ülke olan Fransa'da, Romanlara saldırı haberini duyduğunu belirten Güyümgüler, şunları kaydetti:

'AB üyesi olan Fransa'nın insan hakları alanında nasıl bir uygulama yaptığını görmekteyiz. AB ülkeleri ülkemizde bulunan Roman toplumumuzun yaşam alanlarının ve yaşam şartlarının uygun olmadığını, insan hakları konusunda haklarını aramadıklarını söyleseler de görünen köy kılavuz istemiyor. Türkiye'de yaşayan Romanların yaşadığı mahalleler ve semtlerde devletimiz tarafından yaşam kalitelerini nasıl artırabiliriz diye çalışmaların yapıldığını düşünülmesi ve görülmesi gereklidir. AB üyesi Fransa da Romaların kamplarda ve büyük kamplarda yaşam kalitesinin ve insan haklarından yeteri kadar yararlanamadığını düşünüyorum. Kamplarda bulunan Romanların Fransız vatandaşlarından ayrıştırılmıştır.'

Kaynak: AA