Down Sendromlu Ümmühan, Geleceğe Kulaç Atıyor

Down Sendromlu Ümmühan Girgin, Şehit Hasan Eser Ortaokulu’nda açılan portatif havuzlarda yüzme öğrenerek geleceğe kulaç atıyor.

Down Sendromlu Ümmühan, Geleceğe Kulaç Atıyor
Merkezefendi Belediyesi tarafından Şehit Hasan Eser Ortaokulu’nda açılan portatif havuzlar, hem yüzme öğrenmek isteyen öğrenciler, hem de down sendromlu çocuklar için eğlence mekanı oluyor.

Belediyenin ‘Yüzme Öğreniyoruz, Birlikte Eğleniyoruz’ projesi kapsamında ilçedeki 6 bine yakın 6-13 yaş arası çocuk yüzme öğreniyor. Hizmete açılan havuzlarda yüzme öğrenen down sendromlu 14 yaşındaki Ümmühan da, kulaçları tek başına atıyor.

Kurs günlerinde kızı Ümmühan ile havuza gelen anne Yeliz Girgin, yüzme öğrenen kızı adına ailecek mutlu olduklarını söyledi.

Anne Girgin, "Evde çok sıkılıyordu. Her zaman dışarıya çıkaramıyorduk. Buraya gelmekle hem sıkıntısını atıyor hem de eğleniyor. Onun yüzdüğünü görünce biz de mutlu oluyoruz. Tekrar tekrar Allah başkanımızdan razı olsun. Merkezefendi Belediye Başkanımız Muhammet Subaşıoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Allah ondan razı olsun. İnşallah kızım ileride daha iyi bir yüzücü olur. Bu kurs bizim için çok iyi oldu" dedi.

Kaynak: İHA