Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Keleş Açıklaması

'Kurban vekaleti konusuna milletimiz kadar önem veren başka bir millet yoktur. İslam dininin paylaşma bilincini nasıl geliştirdiğini iyi bilen milletimiz, kurban konusuna büyük hassasiyet göstermektedir' '35 yıldır aralıksız olarak bütün hacılarımızın kurbanları vekalet yoluyla İslam Kalkınma Bankası tarafından kesiliyor ve milletimizin kurbanları dünyanın her tarafındaki fakirlere ulaştırılıyor'

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş, kurban vekaleti konusuna Türk milleti kadar önem varan başka bir millet olmadığını belirterek, 'İslam dininin paylaşma bilincini nasıl geliştirdiğini iyi bilen milletimiz, kurban konusuna büyük hassasiyet göstermektedir.' dedi.

Eğitim Sosyal Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Valide Sultan Külliyesi'nde, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfıyla ortaklaşa düzenlediği, vekalet yoluyla kurban kesimlerinin ele alındığı toplantıda konuşan Keleş, Türk milletinin her zaman kurban ibadetine büyük önem verdiğini söyledi.

Türk milletinin kurbanın paylaşma şuuru kazandırdığını çok iyi bildiğini anlatan Keleş, Türkiye'deki Müslümanların kurbanlarını ya kendilerinin kestiğini ya da vekalet vererek kestirdiklerini vurguladı.

Keleş, 'Kurban vekaleti konusuna milletimiz kadar önem varan başka bir millet yoktur. İslam dininin paylaşma bilincini nasıl geliştirdiğini iyi bilen milletimiz, kurban konusuna büyük hassasiyet göstermektedir.' dedi.

- 'Milletimizin kurbanları dünyanın her tarafındaki fakirlere ulaştırılıyor'

Diyanet İşleri Başkanlığı ile İslam Kalkınma Bankası arasında 35 yıl önce vekaletle kurban kesimi konusunda anlaşma imzalandığı bilgisini veren Keleş, '35 yıldır aralıksız olarak bütün hacılarımızın kurbanları vekalet yoluyla İslam Kalkınma Bankası tarafından kesiliyor ve milletimizin kurbanları dünyanın her tarafındaki fakirlere ulaştırılıyor.' ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar da 15 Temmuz'da Türkiye'nin ciddi tehlike atlattığını anımsattı.

Akpınar, 'Hem din hizmetleri konusunda hem kurban organizasyonu konusunda ciddi bir boşluk oluşacaktır. Bu boşluğu en doğru şekilde dolduracak olan kurum da Diyanet'tir. Bu nedenle hepimize ciddi görevler düşüyor.' diye konuştu.

Konya, Niğde, Nevşehir, Afyonkarahisar, Aksaray ve Karaman'dan müftülük çalışanları, din hizmetlileri ve Türkiye Diyanet Vakfı çalışanlarının katıldığı programda, vekaletle kurban kesim çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Kaynak: AA